DACA POLITICHIE NU E, NIMIC NU E!, cu Tudor Petruț

Deși
Donald Trump nu mai este președinte al Statelor Unite, adversarii săi din partidul democrat aflat la putere în Washington și aliații lor din birocrație și mass media continuă -l hărțuiască politic și în câteva instanțe în tribunal. La capătul liniei, în viziunea ideologilor de partid, este apară ceva, cât de mic, care -l compromită.

-l forțeze iasă din viață politică. discrediteze masa de votanți trumpisti, în majoritate republicani. Înlăturând influentaeminență cenușie” a partidului republican, democrațiiși mai ales aripa socialistă din partid - speră poată influența viața politică americană în perpetuitate. Acesta este calcului politic al comisiei speciale a camerei reprezentanților care investighează evenimentele protestatare din 6 Ianuarie a anului trecut. Trebuie menționat de la început aceasta comisie este ilegitimă.

Bazat pe regulamentele interne ale camerei, o astfel de comisie trebuie fie bipartizana, chiar dacă partidul la putere va avea majoritate. Democrații au refuzat însă pe reprezentanții republicani propuși de partid în favoarea a doi republicani dușmani declarați (în public) ai fostului președinte. Scopul declarat al comisiei de facto a democraților (și nicidecum bipartizana) este de a descoperi fapte criminale pentru a le referi departamentului de justiție pentru anchetare.

În special pentru a crea un caz împotriva lui Trump ca instigator la violența publică și insurecție. Numai , după regulile parlamentare, o comisie este formată în primul rând pentru a sprijini procesul legislativ. Desigur dacă în cursul audierilor apar fapte care trebuie investigate, atunci comisia se poate adresa justiției. Politicienii democrați și majoritatea presei care de-abia așteaptă -i mediatizeze definesc cu aplomb protestul de anul trecut drept “insurecție”. Pentru sună foarte grav. Numai , până acuma, din sutele de protestatari în urmărire penală nici unul nu a fost condamnat pentru acte de sedițiune, insurecție sau tentativa de lovitură de stat.

Mai mult, insurecția fară insurectionisti este, în viziunea democrată o “insurecție letala”. Lăsând se înțeleagă au decedat o mulțime de oameni. Din păcate a murit doar o protestatară, veterană de război (caucaziană) împușcată de către un polițist (afro- american)*. Prin prisma acestor perspective politizate, întreaga comemorare a evenimentelor la exact un an este doar o operetă democrată cu președintele Joe Biden și vicele Kamala Harris în prim plan. Regizată doar ca mascheze marea hărțuială. Și încercarea de a-l detrona pe Donald Trump din culmea partidului de opoziție și de a-i anula potențialitatea de viitor candidat la presidenție. *În buna tradiție a zilelor noastre din media americane trebuie constatăm și apartenența rasială...

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro