DACĂ POLITICHIE NU E, NIMIC NU E - cu Tudor Petruț

Majoritatea alegătorilor, indiferent de culoarea politică, au descoperit, unii cu stupoare, cei doi candidați democrați n-au câștigat degajat alegerile pentru guvernator în două state americane. Ba chiar în Virginia a fost declarat câștigător candidatul republican. Asta după ce cu săptămâni în urmă sondajele de opinie și megafoanele democraților anunțau sigura biruință democrată la diferențe astronomice. Lupta electorală nu a mai fost împotrivă lui Donald Trump, anul trecut.

De data asta alegătorii, mai ales cei independenți, au chestionat acid starea economiei, politica externă și nu în ultimul rând ideologizarea sistemului de învățământ. După eșecurile preșidentiei, votul a fost, de data aceasta, împotriva lui Joe Biden. Majoritatea politicienilor democrați, și ecourile lor din media americane, sunt printre puținii care n-au asimilat rezultatele alegerilor. Pentru ei și mai ales aripa socialistă din partid, faptul cetățenii au decis prin votul lor critice până la refuz o parte din politicile democrate demonstrează doar rasismul este încă prevalent în Statele Unite ale Americii. de data asta au votat numai bogații și săracii au stat acasă. minoritățile nu s-au implicat.

Orice explicație elucumbrantă a prins contur, în loc de simpla analiza politică din care reiasă majorității americanilor – care au votat local astăzi și vor vota pentru membrii congresului anul viitor – nu agreează cu direcția în care se îndreaptă țara lor. Mesaj care ar trebuie amuțească amatorii de socialism, fie și de tip american. Marea izbândă republicană din Virginia, stat în care pluralitatea este democrată (prin prisma alegerilor din din ultimii ani), mai are și o altă dimensiune. Președintele Joe Biden și vice-președinta lui Kamala Harris au pierdut masiv din popularitate. Fapt care a convins o mare parte din independenții americani, o clasa politică din ce în ce mai relevantă, nu mai aibă încredere în democrați. Ceea ce ar putea debalansa viitoare alegeri în favoarea partidului republican. Marea izbândă i-a umilit și debusolat pe democrați. Până și unii dintre aliații lor tradiționali din presă au început -i critice, insinuând ar fi dispuși se dea cu învingătorii. așa e în jurnalism.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro