Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a fost convocat de Comisia de Muncă din Senat. Cîmpeanu este chemat să dea explicații despre activitatea sa și măsurile pe care le-a luat împotriva pandemiei de Coronavirus.

Cîmpeanu trebuie să explice ce soluții va adopta pentru a reduce impactul pandemiei asupra educației, potrivit România Tv. Audierea Ministrului Educației este programată pe data de 10 noiembrie.

Senatorul USR Ştefan Pălărie, preşedintele comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senat a trimis deja convocarea către Sorin Cîmpeanu pentru audieripe tema măsurilor luate în contextul pandemiei.

„L-am invitat pe Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu să vină în fața comisiei de Muncă din Senat să ne dea câteva explicații referitoare la soluțiile pe care ministerul său le pregătește pentru combaterea impactului pandemiei asupra educației.

O veritabilă criză în educație periclitează nu doar calitatea pregătirii elevilor și studenților, dar și viitorul economiei românești, în particular, și al societății, în ansamblu. Copii, profesori, angajați ai sistemului de educație și părinți sunt simultan afectați de vacanțele forțate dictate de pandemie, iar soluțiile sistemului trebuie să iasă din logica simplistă închidem/nu închidem școlile.

Îl așteptăm pe domnul ministru la o discuție constructivă pe marginea acestor soluții – miercuri 10 noiembrie ora 14:00 la Comisia de Muncă, Familie și Protecție Socială din Camera Senatului”, a anunţat senatorul USR Ştefan Pălărie, preşedintele comisiei de Muncă din Senat.

Consiliul Naţional al Elevilor solicită Ministerului Educaţiei şi autorităţilor competente din domeniul sanitar să convoace la dialog toate părţile interesate, pentru a contura o formă adecvată a deciziei care va sta la baza funcţionării şcolilor începând cu săptămâna viitoare. Reprezentanţii elevilor atrag atenţia că în condiţiile în care decizia privind desfăşurarea cursurilor din 8 noiembrie va fi anunţată în 5 noiembrie, timpul pentru ca unităţile de învăţământ să se pregătească este insuficient.

„Decizia privind funcționarea școlilor va fi anunțată de oficialii din educație și sănătate pe data de 5 noiembrie, cu doar trei zile înainte de începerea școlii după vacanța de două săptămâni impusă de autorități. Cu toate acestea, nici până la acest moment nu s-a conturat vreun scenariu de lucru privitor la funcționarea unităților de învățământ, iar dialogul cu partenerii de dialog social a fost rupt cu totul.

Sursa foto: România TV

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro