DACA POLITICHIE NU E, NIMIC NU E - cu Tudor Petruț

De-abia a câștigat domnul Donald Trump alegerile prezidențiale din 2016 activiștii și politicieni partidului pierzant au și anunțat alesul poporului nu va ajunge la Casa Albă pentru se va demonstra este colaborator rusesc și securiștii lui Vladimir Puțin au manevrat alegerile. După ce a ajuns totuși în Biroul Oval, Trump a trebuit treacă printr-o întreagă mascaradă politic-juridică a unui procuror special care nu a demonstrat nimic.

Ceea ce n-a oprit pe nimeni dintr-o parte a media americane continue la infinit acuzațiile, ca fiind de fapt factuale. Scapăt de sub talpa rusească, vorbărețul președinte s-a apucat sporovăiască despre contra-candidatul său într-o convorbire amiabilă cu un conducător de stat.

Scurgerea de informații, ilegală cum o fi, a ajuns în colimatorul activiștilor și politicienilor democrați și a suporterilor din presă (liberă). Procedura de suspendare a președintelui Trump, devenită drama tragi-comică în direct, n-a dus nicăieri. După ce alegerile din 2020 au fost acerb contestate de către învinșii republicani, Donald Trump le-a vorbit simpatizanților pe 6 Ianuarie anul curent. După care, plin de avânt revoluționar, unii protestanți s-au trezit vizitând ilegal tocmai casa poporului, Capitoliul. Producând pagube și rănind câțiva polițiști. Răzmerița naivilor, fugăriți în câteva ore de forțele de ordine, a devenit insurecția tuturor insurecțiilor. Trump a devenit incitatorul sef și astfel, în ultimele zile ale presidentiei, a mai trecut printr-o procedură de suspendare care nu a probat nimica.

Nici n-a ajuns fostul președinte linitit la vila de pe terenul sau de gold din Florida când a început partea a doua a marii judecați. Procesele civile și investigațiile procuraturilor. Bine milionarul om de afaceri are cu ce-și plăti avocații... E. Jean Carroll și Summer Zervos l-au acuzat pe atrăgătorul Donald de tot felul de hărțuiri sexuale, iar soțul Melaniei le-a făcut mincinoase (și mai mult), drept pentru care s-a ales cu două procese pentru defăimare. Nepoțica Mary Trump, rămasă în afara averilor familiei, îl acuză în tribunal dânsul i-ar fi furat partea de moștenire.

Politicienii democrați Karen Bass și (dușmanul declarat) Eric Swalwell, amândoi membrii ai congresului, i-au intentat proces pentru incitare la violență căci răscoala din 6 Ianuarie le-a creat stres emotinal și dureri de cap. Imediat, câțiva polițiști care s-au ales cu vânătăi în același incident l-au târât pe Donald în tribunale pentru incitare și pentru cineva trebuie plătească leziunile corporale și mentale. Se observă în nici unul dintre aceste cazuri nu există referiri de incitare de insurecție... Cuvintele mari și grave sunt doar pentru presă. Ex-prezidentul nu scapă nici de mania procurorilor.

Foștii lui vecini din Manhattan îl cercetează pentru posibile fraude fiscale, inclusiv la plata taxelor și impozitelor, și oarecare probleme cu un teren de golf. Procurorul general din Washington, DC încearcă demonstreze fostul președinte este culpabil de incitare la violență pentru protestele au avut loc în orașul sau. În Georgia, o procuratură locală l-a dat în judecată pentru interferența în alegerile locale (dar mai ales pentru supăratul pierzant i-a acuzat sunt niste hoți mincinoși care au furat la alegeri).

Lista rămâne deschisă și un rezumat al fiecărui proces găsiți pe www.justsecurity.org. În ceea ce-l privește pe Donald Trump marea judecată nu va fi cea de apoi. Până acolo îl mănâncă democrații.

Nu există acuză cât de insignifiantă și proces cât de mic și fară merit dacă poate, poate, undeva, cumva, portocaliul adversar politic devine inculpat acuzat și vinovat criminal pentru a cântat în biserică. De-abia atunci marea judecată devine ceea ce își doresc din suflet democrații: -l oblige pe viitorul candidat la președenție renunțe la viață politică!

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro