Iată declarațiile lui Sorin Cîmpeanu, potrivit România TV. Acesta suține că elevii din România trebuie să meargă neapărat la școală în ciuda crizei sanitare.
„Şcoala online nu este o variantă pentru România în acest moment. 1 din 3 copii învață în mediul rural. La nivel național, avem oficial, o acoperire de internet de 94%, însă când vorbim de un proces didactic de o minimă calitate, este nevoie de o viteză de cel puțin 100 mb/secundă. Pentru a preda online, ai nevoie de o viteză de transfer, nu numai de internet, ci de internet de calitate. Acest lucru este realizat abia în jumătate de țară. Din acest motiv, învăţământul online nu este o soluţie viabilă pentru România în acest moment.
Trebuie să facem tot posibilul să păstrăm școala deschisă cu prezenţa fizică: Elevii au pierdut deja foarte mult.”, a declarat Sorin Cîmpeanu, sâmbătă dimineață, pentru B1 TV.
Declarații susținute astăzi - Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației:
„Închiderea școlilor va fi plătită și este deja plătită pentru greșelile noastre, ale adulţilor, au plătit mult prea mult această lipsă de responsabilitate.
Învăţământul online va fi o variantă viabilă când vor fi îndeplinite 5 condiţii
- 1. Conectivitatea generalizată, suntem departe de acest obiectiv.
2. Disponibilitate de echipamente pentru toţi copii.
3. Conţinut digital pentru toate disciplinele. Nu avem în acea mai mare parte.
4. Profesori pregătiţi pentru predare online. Avem formați cu certificare 1 din 5 doar.
5. Platforme pentru evaluare. Orice proces didactic se finalizează cu evaluare.”, a adăugat ministrul interimar al educației.
„Să pui semnul egal între toate aceste şcoli şi să le treci pe toate online înseamnă iresponsabilitate şi depăşirea atribuţiilor legale. Şi încă ceva: sunt 270 de unităţi de învăţământ, cu sau fără personalitate juridică, în judeţuI llfov. Dacă voiai să faci o asemenea propunere, făceai frumos o anchetă epidemiologică în fiecare din aceste 270 de şcoli şi îţi fundamentai propunerea pe această anchetă epidemiologică”, a declarat ministrul miercuri seară, la Digi 24.
Reamintim că miercuri, şeful DSP Ilfov a cerut Inspectoratului Şcolar Ilfov trecerea în online a tuturor şolilor din judeţ pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade, în funcţie de rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19.
„Noi trebuie să luăm nişte măsuri pentru limitarea răspândirii virusului Sars- CoV -2, iar rata de infectare la nivelul judeţului Ilfov la data de 13, astăzi, este de 14, 49, în creştere. 15 localităţi din totalul de 40 au la această dată valori de peste 15 la mie, avem şi cu 20 incidenţă. Creşterea zilnică a cazurilor, în rândul cadrelor didactice şi al elevilor, este progresivă”, a transmis şeful DSP miercuri, potrivit News.