Florin Cîțu a ținut astăzi o conferință de presă lăsând să se înțeleagă că a aflat recent despre neregulile ce țin de pregătirile pentru valul 4 al pandemiei de Coronavirus. 

Florin Cîțu a declarat: ,,Achiziția de Tocilizumab, tergiversată din aprilie, spitalele nu au primit concentratoare de oxigen. Vinovații din Ministerul Sănătății să răspundă."

În cadrul conferinței Cîțu a făcut publice mai multe informații din ancheta privind modul în care a fost pregătit valul 4 al pandemiei de Coronavirus în România. Premierul susține că din informațiile pe care le-a obținut reiese că achiziția de Tocilizumab a fost tergiversată din aprilie, iar spitalele au cerut concentratoare de oxigen dar nu au primit răspuns.

De asemenea, din informațiile primite de premierul interimar, ambulanțele solicitate pentru testare COVID la domiciliu ajung în unele județe chiar cu 5 zile întârziere.

Florin Cîțu a afirmat că cei care se fac vinvați de astfel de situații trebuie să răspundă.


Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro