DACĂ POLITICHIE NU E, NIMIC NU E - cu Tudor Petruț

Totul a pornit de la o anonimă prin telefonul fără fir de la Casa Albă, din care s-au scurs informații ca niciodată în istorie. Denunțul îl acuză pe președintele Donald Trump că a cerut unui lider străin să- l ajute cu bârfe și calomnii împotriva candidatului democrat la alegeri, nepătatul Joe Biden. Deși președenția s-a grăbit să dea publicității stenogramele, democrații americani au profitat de situație ca să treacă prin procedura de suspendare a dușmanului lor, președintele ales. Comedie care n-a justificat nici măcar cerneala din presă și orele interminabile de transmisii în direct și comentarii pe la mai toate televiziunile.

Trump și-a văzut de treabă, presa a continuat să-l hăituiască. Scandalul l-a adus în luminile rampei pe Hunter Biden, milionar om de afaceri și odraslă a politicianului cu același nume. Existau deja zvonuri că Hunter și-a atras clientela foarte bogată și foarte influentă din lume promițând intrare la rudele sus puse. Așa a ajuns, de exemplu, Hunter să-l ajute pe celebrul antreprenor Gabriel “Puiu” Popoviciu, în prezent ne-extrădat din Anglia pentru a se prezenta la noua locuință pentru șapte anișori. Junele Biden a trecut și prin Ucraina, de unde a plecat curat că lacrima, după afirmațiile familiei.

Scurta vizită, care a generat profit de milioane de dolarei, a fost de fapt subiectul convorbirii dintre Trump și omologul său ucrainean. În timpul campaniei prezidențiale au apărut o serie de articole din care reiese că un calculator care se pare că ar fi al lui Hunter a fost uitat într-un magazin de reparații. Și că o anumită parte din conținut, mai ales mesaje și e-mail, dezvăluie o seamă de fărădelegi. Presa a negat imediat veridicitatea știrii.

Mijloacele de socializare au cenzurat (ați citit bine, au cenzurat, în Statele Unite ale Americii) orice fel de postări sau comentarii despre subiect, caz fară precedent. Apoi mașina ideologica a democraților americani, hotariti să-l distrugă pe marele Donald și să-l înscăuneze la putere pe unchiul Joe, au lansat o nouă mare conspirație. În care calculatorul, documentele din memorie și toate celelalte materiale adiacente sunt doar falsuri, implantate abil de către ruși, bineînțeles. Aceiași ruși care l-au propulsat pe Trump la președenție în 2016, în caz că ați uitat. Mascarada rusească a fost confirmată fară drept de apel de un număr de foști tovarăși și prieteni din serviciile americane. Și de către candidatul prezidențial și tătic îngrijorat.

Joe Biden a spus în direct, în timpul unei dezbateri, că Hunter este imaculat și victima a mincinoasei propagande rusești. Având aceste confirmări, majoritatea media americane au dat imediat vina pe republicani care nu promovează altceva decât conspirație ruseasca. După care s-a făcut lumină. Nenea Joe a devenit președintele tuturor americanilor. Teroarea portocalie și-a lins rănile în ultimele luni de reședință în biroul oval.

Și instituția federală care se ocupă de ordine, lege și deisciplina adică FBI a recunoscut că este în posesia unui calculator al lui Hunter Biden, că sunt în derulare patru cazuri împotriva fiului prezidențial, că documente incriminatorii există. Că povestea inițială din New York Post e de fapt valabilă. Și că toate aceste informații FBI le deținea ÎNAINTE de procedura de suspendare a lui Donald Trump și ÎNAINTE de campania electorală.

Deci ÎNAINTE de suma acuzelor că totul nu este altceva decât farsa rusească.

În ultimele săptămâni au apărut și alte mesaje din care reiese că Hunter Biden a făcut comerț ambulant, în primul rand, cu acces la faimosul său tată și, de ce nu, la fostul lui șerif de la Casa Albă și alte fețe simandicoase. Conspirația rusească promovată de republicani s-a dovedit doar o simulare în spatele căreia se acunde a doua mare conspirație. Prin care democrații și subordonații lor din media au reușit să mascheze netrebniciile din familia candidatului lor până când l-au văzut instalat la Casa Albă.

Hunter Biden, fără dosar penal, a scris o carte, a vândut niște picturi pentru sume exorbitante și e bine-primit la cina prezidențială. Iar Donald Trump s-a dumirit că până și FBI l-a împuns pe la spate. De nenumărate ori.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro