Concursul de Directori de școli a fost suspendat printr-o modificare făcută de Guvern Miercuri, fiind lansat un nou proiect de OUG. Sorin Cîmpeanu a dat însă asigurări: ,,Cel mai târziu Vineri vom adopta o nouă ordonanță. Concursul de directori rămâne exact cum este.", potrivit edupedu.ro.

În acest moment Concursul de directori de Școli este suspendat din punct de vedere juridic.

Guvernul a adoptat în ședința de Miercuri o Ordonanță de Urgență care a modificat articolul din Legea 55 din 2020, care permitea organizarea acestuia.

Ordonanța de urgență care a eliminat posibilitatea de a face angajări în sistemul de învățământ pe funcțiile de conducere din școli și grădinițe este OUG nr. 19, din 30 august 2021.

Până la încetarea stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante, cu excepția celor prevăzute la alin. (1) și (2), a posturilor și funcțiilor vacante din cadrul Ministerului Sănătății și unităților aflate în subordinea și coordonarea acestuia, a posturilor și funcțiilor vacante din cadrul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și caselor de asigurări de sănătate, a posturilor și funcțiilor vacante din unitățile sanitare publice aparținând ministerelor și instituțiilor cu rețele sanitare proprii, astfel cum sunt prevăzute la art. 4 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și a posturilor de predare vacante din unitățile de învățământ preuniversitar și a posturilor și funcțiilor vacante din instituțiile de învățământ superior, institutele de cercetare, Academia Română și academiile de ramură”, prevede acum Articolul 27, alineatul 3.

Concursul pentru directori, care ar trebui să înceapă pe 14 septembrie, potrivit calendarului oficial, nu mai poate fi astfel organizat, în acest moment.

Într-o declarație pentru Edupedu.ro, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că nu se schimbă nimic și că anunțatul calendar al concursului pentru directori rămâne valabil. Ministrul spune că a trimis către „ministerele avizatoare” un nou proiect de ordonanță de urgență care să modifice la loc articolul cu pricina pentru a permite și organizarea concursului de directori.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro