Potrivit edupedu.ro au început procedurile în școlile din țară pentru ocuparea temporară a funcțiilor vacante de Director de școală și Director Adjunct, proceduri declanșate în condițiile în care concursurile de directori urmează să se termine abia în iarnă.

Astfel de la începutul anului școlar și până cel puțin la finalul anului calendaristic, toate școlile vor funcționa sub conduceri numite politic!

Potrivit unui anunț al unui inspectorat județean, consultat de Edupedu.ro, persoanele interesate de șefia interimară a școlilor trebuie să întrunească o serie de condiții minimale, ce permit ca numirile să fie făcute după cum doresc inspectoratele. Inspectorate după cum bine se știe sunt controlate politic, majoritatea de către PNL – după ce președintele Klaus Iohannis a retrimis în Parlament o lege care ar fi eliminat această influență politică din școli.

Din cele 42 de posturi, 35 sunt ocupate de membri PNL, alte 5 sunt cu persoane susținute de PNL, iar doi inspectori generali sunt membri ai UDMR. 

Condițiile cerute profesorilor interesați:

Au absolvit cu diplomă de licență/absolvire studii universitare, inclusiv specializarea “Pedagogia învățământului primar și preșcolar”
Sunt membre ale corpului național de experți în management educațional, sau chiar persoane care nu sunt membre ale corpului de experți
Sunt titulare în învățământul preuniversitar, au contract de muncă pe perioadă nedeterminată, au cel puțin gradul II sau titlul de doctor
Au calificativul “Foarte bine” în ultimii 4 ani școlari
Nu au fost sancționate disciplinar în ultimul an
Nu au fost lipsite de dreptul de a ocupa o funcție de conducere în învățământ, prin condamnare penală
Sunt apte medical pentru îndeplinirea funcției

Iată cum arată Anunțul care pare doar o altă ,,hârtie" menită să asigure bunul mers al direcției politice:

anunt directori scoli concurs numiri
sursa – isj.vs.edu.ro

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro