Klaus Iohannis, a făcut o mișcare cheie. Astfel, legea care prevedea ca Directorii interimari să nu mai fie numiți de Inspectorii școlari județeni, ci de consiliul de administrație al școlii, a fost retrimisă Parlamentului de președinte.

În august, toți Directorii din toate școlile vor fi numiți de inspectorii actuali, majoritatea membri PNL.

Vă reamintim că Legea a fost aprobată de Senat pe 30 iunie.

Această lege prevedea ca Directorii interimari să nu mai fie numiți de inspectorii școlari județeni, majoritatea numiți la rândul lor pe criterii politice în funcție, ci de consiliul de administrație al școlii.

Faptul că ea a fost retrimisă Parlamentului de președintele Iohannis a fost confirmat chiar de Administrația Prezidențială. Șeful statului invocă o serie de motive care țin de tehnica legislativă în cererea sa.

Astfel datorită acestei mișcări a Președintelui Klaus Iohannis, PNL ar putea avea 9.771 de directori de școli, în august.

„Să spunem adevărul: fiecare își dorește să aibă în partidul lui un director de școală” , recunoaște Virgil Guran, liderul senatorilor PNL!

„Haideți să nu ne mai ascundem, să spunem adevărul: fiecare își dorește să aibă în partidul lui un director de școală, mai ales într-o comună, unde directorul de școală dă tonul, este adevărat”, a declarat senatorul Virgil Guran, liderul grupului PNL din camera superioară a Parlamentului, cameră decisivă pentru legile care vizează Educația.

 

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro