Sorin Câmpeanu a primit decorația de la Ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Laurence Auer, Este vorba despre ordinul „Palmes academiques în grad de Comandor”, ministrul afirmând că va susţine folosirea limbii franceze în cadrul instituţiilor UE, scrie Agerpres.

Sorin Câmpeanu a spus chiar în timpul ceremoniei că nu a învățat limba franceză în școală, ci a ales să o învețe pe cont propriu, o alegere pe care o recomandă tuturor tinerilor, ca pe „un pașaport pentru angajare”.

„Trebuie să mărturisesc că nu am învățat limba franceză în școală. A fost o alegere, o alegere pe care o recomand tuturor tinerilor, cu argumente – limba franceză poate fi un veritabil pașaport pentru angajare. Calitatea de a fi angajabil este una din misiunile principale, unul din obiectivele, din prioritățile universităților din lumea întreagă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

“O să susţin folosirea limbii franceze în instituţiile europene. Deja am avut şansa de a fi ales de secretarul general al OIF (Organizaţia Internaţională a Francofoniei – n.r.), Louise Mushikiwabo, să fac parte din echipa sa ce va reprezenta Europa Centrală şi Orientală, pentru a susţine, în pregătirea preşedinţiei franceze de la Bruxelles, folosirea limbii franceze în instituţiile europene. Sunt foarte mândru asta”, a afirmat Sorin Câmpeanu.

“Când a fost decis să fie acordată această decoraţie, Sorin nu era Ministru iar Republica Franceză îi datora decernarea acesteia. Decorarea unui ministru este un caz rar. În general, putem propune foşti miniştri, funcţionari care nu mai lucrează în domeniu. Deci, vă mulţumesc că sunteţi aici, căci este o triplă onoare că luaţi parte la această ceremonie foarte specială”, a spus Laurence Auer Ambasadoarea Franței în România.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro