În anul de graţie 1994, preşedintele de atunci Bill Clinton îl nominaliza, şi senatul american îl confirma cu majoritate de voturi pe Stephen Gerald Breyer ca judecător în curtea supremă de justiţie a Statelor Unite ale Americii. Nu am sărbătorit la vremea respectivă pentru că nu aveam amănunte, dar astăzi declarăm cu mândrie patriotică simplul fapt că domnul Breyer este la origine evreu roman, singurul (şi probabil ultimul) sânge românesc într-o poziţie importanta în statul federal american!

Străbunicul lui Stephen a imigrat din România şi s-a stabilit în zona Cleveland, Ohio. O distinsă familie de viță românească a produs generaţii de intelectuali, culminând cu actualul jurist şi membru al celei mai celebre curţi supreme de justiţie din lume. E drept că Breyer a fost întotdeauna un liberal american şi a susţinut în general stânga politică. Dar a şi demonstrat de-a lungul carierei malebilitate juridică bazată pe bogată sa experienţă. Cu toate acestea Breyer este considerat un stâlp juridic al partidului democrat. Un vot solid şi constant pentru cauzele nobile ale emancipării cvasi-socialiste a Americii moderne sub îndrumarea luminată a partidului.

Ajuns la venerabila vârsta de 82 de anişori, Breyer a intrat în colimatorul activiştilor de partid care încearcă să-şi impună amprenta ideologică asupra rarefiatei stângi politice americane. Un cor de politruci susţin că e timpul că judecătorul să se pensioneze. Nu pentru că nu-l mai duce intelectul şi uită de la mână până la gură legi şi regulamente. Ci pentru că e momentul pentru a fi înlocuit, preferabil de către o femeie afro-americană. Nu cu un jurist de talie naţională, un judecător marcant sau un profesor de drept cu tomuri publicate. În mod necesar cu o femeie. Neapărat non-albă.

Conspiraţia anti-românească nu e e chiar nouă. Încă din vremea vedetei prezidenţiale Barack Obama au fost presiuni că românul nostru de suflet şi simţire să fie epurat. Cu eterna forţă şi mândrie româneşti, moştenite din bătrâni, judecătorul a manevrat abil apele politice şi a refuzat să se pensioneze. Sentimentul anti-românesc al stângii americane nu s-a atenuat. Impulsul anti-semitic şi rasist al activiştilor socialişti au pus din nou presiune pe sărmanul roman.

În numele comunităţilor româneşti care oricum nu au ştiut că Stephen Breyer este de origine română, cerem ca autorităţile româneşti să înfiereze imediat eforturile de denigrare a românismului. În numele echitaţii şi justiţiei sociale nu putem tolera ca un mare jurist să fie forţat la pensionare numai pentru că este de origine română. Noi ne apărăm “sărăcia şi nevoile şi neamul” indiferent cine şi ce şi de ce este la putere oriunde!

Dacă nu ar fi fost o satiră, acest comentariu este bazat pe un calapod din ce în ce mai comun în presa americană. Unde orice poate fi interpretat cu o labilă, dar emoţională încărcătura rasistă, xenofobă, misogină, în funcţie de direcţia ideologică. Transformând opiniile în instrumente de propagandă. Adevărul este că sunt voci în partidul democrat american ale aşa numiţilor progresişti care cer vehement pensionarea judecătorului. Pentru a adduce în curtea supremă preferabil o femeie afro-americană. Articole pro şi contra acestei presiuni apar mereu până şi în presă de stânga. Stephen Breyer, jurist de origine romana, este sub lupa socialiştilor. Din păcate este un fapt declarat. Şi uşor de întors din condei, pentru că am scris povestea aşa…

Tudor Petruț

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro