În lume, în luna februarie, se sărbătoresc o mulțime de bunătăți din panteonul bucătăriei, uneori chiar mai multe în aceeași zi. Iată câteva dintre acestea:
1 februarie: Ziua Acadelelor Ziua Ciocolatei Negre (minimum 92% cacao)
2 februarie: Ziua Crochetelor de Cartofi („Tater Tots”)
3 februarie: Ziua Prăjiturii cu Morcov
4 februarie: Ziua Supei făcute în Casă Ziua Ciupercilor Umplute
Ziua Șoriciului
5 februarie: Ziua Nutella
Ziua Fondue de Ciocolată
6 februarie: Ziua Înghețatei la micul dejun (în SUA)
Ziua Bețigașelor pentru Orez
7 februarie: Ziua Fettucinelor Alfredo (paste servite cu unt și parmezan ras)
8 februarie: Ziua Melasei
Ziua Iubitorilor de Cartofi
9 februarie: Ziua Înghețatei de Iaurt („Frozen Yogurt”)
Ziua Pizza (trebuie să mănânci cel puțin 5 felii)
Ziua Covrigilor din New York („Bagels”)
10 februarie: Ziua Negreselor umplute cu Cremă de Brânză
11 februarie: Ziua Bomboanelor cu Cremă de Mentă
12 februarie: Ziua Budincii de Prune Ziua Biscotti
13 februarie: Ziua Șaorma (...cu de toate!)
Ziua Tortellini
Ziua Bucătăriei Italiene
14 februarie: Ziua Bomboanelor de Ciocolată (în cutie roșie tradițională – pentru Valentine*s Day)
15 februarie: Ziua Caramelelor „Butterscotch”
Ziua Jeleurilor Gumate
Ziua Gumei de Mestecat
16 februarie: Mardi Gras în New Orleans (mâncare creolă din bucătăria cajun)
Ziua Migdalelor
Ziua Clătitelor
17 februarie: Ziua „Cafe au Lait”
18 februarie: Ziua Băutului de Vin
19 februarie: Ziua Ciocolatei cu Mentă
20 februarie: Ziua Plăcintei cu Cireșe Ziua Brioșelor
21 februarie: Ziua Rulourilor cu Sirop și Scorțișoară
22 februarie: Ziua Margarita (cocktail cu tequila servit cu sare pe marginea paharului)
Ziua Cartofilor Dulci
23 februarie: Ziua Checului cu Banane („Banana Bread”)
24 februarie: Ziua Chipsurilor de Tortilla
25 februarie: Ziua Supei de Scoici („Clam Chowder”)
Ziua Chili con Carne
Ziua Nucilor și Alunelor trase în Ciocolată
26 februarie: Ziua Fisticului
27 februarie: Ziua Căpșunilor de seră
Ziua Kahlua (lichior mexican cu rom și cafea arabică)
Ziua Proteinelor
28 februarie: Ziua Sufleului de Ciocolată
Ziua Haciapuri (plăcintă gruzină cu brânză)
29 februarie: Ziua Piciorușelor de Pui de Baltă
Silviu Leahu
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro 1 februarie: Ziua Acadelelor Ziua Ciocolatei Negre (minimum 92% cacao)
2 februarie: Ziua Crochetelor de Cartofi („Tater Tots”)
3 februarie: Ziua Prăjiturii cu Morcov
4 februarie: Ziua Supei făcute în Casă Ziua Ciupercilor Umplute
Ziua Șoriciului
5 februarie: Ziua Nutella
Ziua Fondue de Ciocolată
6 februarie: Ziua Înghețatei la micul dejun (în SUA)
Ziua Bețigașelor pentru Orez
7 februarie: Ziua Fettucinelor Alfredo (paste servite cu unt și parmezan ras)
8 februarie: Ziua Melasei
Ziua Iubitorilor de Cartofi
9 februarie: Ziua Înghețatei de Iaurt („Frozen Yogurt”)
Ziua Pizza (trebuie să mănânci cel puțin 5 felii)
Ziua Covrigilor din New York („Bagels”)
10 februarie: Ziua Negreselor umplute cu Cremă de Brânză
11 februarie: Ziua Bomboanelor cu Cremă de Mentă
12 februarie: Ziua Budincii de Prune Ziua Biscotti
13 februarie: Ziua Șaorma (...cu de toate!)
Ziua Tortellini
Ziua Bucătăriei Italiene
14 februarie: Ziua Bomboanelor de Ciocolată (în cutie roșie tradițională – pentru Valentine*s Day)
15 februarie: Ziua Caramelelor „Butterscotch”
Ziua Jeleurilor Gumate
Ziua Gumei de Mestecat
16 februarie: Mardi Gras în New Orleans (mâncare creolă din bucătăria cajun)
Ziua Migdalelor
Ziua Clătitelor
17 februarie: Ziua „Cafe au Lait”
18 februarie: Ziua Băutului de Vin
19 februarie: Ziua Ciocolatei cu Mentă
20 februarie: Ziua Plăcintei cu Cireșe Ziua Brioșelor
21 februarie: Ziua Rulourilor cu Sirop și Scorțișoară
22 februarie: Ziua Margarita (cocktail cu tequila servit cu sare pe marginea paharului)
Ziua Cartofilor Dulci
23 februarie: Ziua Checului cu Banane („Banana Bread”)
24 februarie: Ziua Chipsurilor de Tortilla
25 februarie: Ziua Supei de Scoici („Clam Chowder”)
Ziua Chili con Carne
Ziua Nucilor și Alunelor trase în Ciocolată
26 februarie: Ziua Fisticului
27 februarie: Ziua Căpșunilor de seră
Ziua Kahlua (lichior mexican cu rom și cafea arabică)
Ziua Proteinelor
28 februarie: Ziua Sufleului de Ciocolată
Ziua Haciapuri (plăcintă gruzină cu brânză)
29 februarie: Ziua Piciorușelor de Pui de Baltă
Silviu Leahu