Școala nr.28 din Sectorul 2 al Capitalei a fost închisă pentru dezinfecție, potrivit Antena 3, după ce o profesoară a fost testată pozitiv pentru noua tulpină Sars Cov 2. Noua tulpină a Sars CoV-2 face ravagii în Marea Britanie.

Toți profesorii de la școala nr.28 au fost testați și așteaptă rezultatele. Nici unul dintre ei nu a călătorit în Marea Britanie.

Unii dintre profesori sunt suspicioşi la adresa directorului unităţii de învăţământ pentru că, spun aceştia, el ar fi primit recent un pachet de la rude din Marea Britanie şi, ulterior, ar fi organizat o masă la şcoală.

Incidentul are loc după ce la o altă școală au fost depistate 10 persoane infectate, școala fiind imediat închisă.

"În 22.01.2021 au fost testate la INBI „Matei Balș” 10 persoane (cele 4 confirmate și 6 contacți direcți ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, un număr de 9 au fost pozitive la testul RT-PCR.

Confirmarea infectărilor cu varianta B1.1.7 se va face prin secvențiere în următoarele zile.

Persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate.

Măsuri luate de către Direcția de Sănătate Publică București:

Școala a fost închisă, iar în data de 25.01.2021 se va realiza dezinfecție generală, inclusiv nebulizare."

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro