Lumea se confruntă cu o pandemie. Un virus apărut de nicăieri trece prin ciur întreaga omenire, pune pe jar planeta și nu știm dacă nu cumva este doar începutul. Cu toate investițiile de miliarde de euro, cei mai buni cercetatori ai lumii nu au reușit să găsească sursa exactă, un antidot sau un vaccin eficient pentru acest virus.

Cele mai dezvoltate țări, sunt cele mai afectate... un val nevăzut și rece al morții a umplut până la refuz bisericile cu sicrie.

Planeta pare că se scutură de OM... (considerată?!) cea mai inteligentă specie dintre cele aproximativ 8,7 milioane de specii de vietăți existente pe Terra.

De Om, cel care a produs dezastrul de la Cernobâl, când o cantitate uriașă de radiații a fost aruncată în atmosferă ucigând animale, plante, insecte și... oameni.

Omul, care în timpul Războiului din Golful Persic a otrăvit intenționat apele cu petrol. Timp de câteva luni au ars continuu peste 600 puțuri, iar întreg Golful a fost învăluit într-un fum toxic. Până a plouat cu picături negre, iar lacurile cu apă cristalină s-au transformat în oaze ucigașe cu petrol.

Omul, pe care l-a lăsat sufletul să îngroape peste 21.000 de tone de deșeuri toxice lângă o minune a naturii - cascada Niagara, într-un loc numit (culmea!) Canalul Love. A urmat un dezastru ecologic care a dus la evacuarea întregii zone în 1978.

Omul, care în 1989 a poluat apele imaculate ale strâmtorii Prince William și apoi Oceanul cu 40 de milioane de litri de petrol. Sute de mii de păsări, pești, foci, vidre și alte vietăți au fost ucise. O suprafață de peste 800 km pătrați a fost ani de zile "moartă".

Omul, care a transformat Marea Aral, alt loc minunat cu ape cristaline creat de natură, întins pe o suprafață cât Irlanda, într-un deșert cu nave ruginite care produce furtuni de nisip ucigașe din cauza gradului înalt de poluare cu metale grele.

Omul, care a umplut aproape ireversibil toate apele planetei și uscatul de plastic! În oceanul Pacific s-a format un vortex de 2 milioane de kilometri pătrați de gunoaie ale civilizației purtate de consumerism pe cele mai ignorante valuri de nesimțire și indolență față de planetă. În fiecare an, un milion de păsări și 100.000 de mamifere mor din cauza plasticului. Fiecare punguță fără de care omul nu mai poate trăi, nu se dezintegrează nici după două secole, poluând la nesfârșit cu microparticule.

Omul, care defrișează în neștire păduri, poluează aerul până face găuri în stratul de ozon, produce catastrofe nucleare nimicitoare și otrăvește câmpurile cu pesticide toxice în goana după profit, în urma cărora apar probleme, pe care tot companii salvatoare inventate de om le rezolvă, pe bani.

OMUL... singura specie inteligentă, singura care își bate joc de casa sa, planeta! Singura care nu trăiește în echilibru cu natura, dintre toate cele 8,7 milioane de specii existente. Singura specie care se poartă, DE PARCĂ NU AR FI DE AICI. Ca un parazit!

Cine l-o fi aruncat oare pe Pământ, de pe altă planetă?


mai, 2020
în vremea Coronavirusului

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro