Astăzi, primul pacient mort de COVID la ,,ușa ATI". Nu s-a găsit loc la Terapie intensivă pentru el, nicăieri, spre disperarea medicilor.

Bărbatul era internat în Spitalul Municipal din Mediaş, care nu are paturi de ATI pentru bolnavii cu noul Coronavirus.

"A murit. S-a cerut să fie dus undeva la un ATI, nu a avut loc nicăieri, pentru că nu sunt locuri. Cei de la Turda, spre exemplu, cer şi ei paturi peste tot. Omul a fost pus pe oxigen, numai că a avut multe comorbidităţi (...), trebuia intubat", a explicat Gabriel Budescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, pentru Agerpres.

Întrebat care erau şansele de supravieţuire pentru acest pacient, care nu a mai apucat să fie intubat într-un ATI, Gabriel Budescu a spus că pacientul avea și diabet, însă şansele erau oricum destul de mici, pentru că "85% din pacienţii care sunt la ATI intubaţi se duc. Cam asta este şansa, care este foarte mică", a afirmat el.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro