Astăzi, un pacient infectat cu noul Coronavirus s-a aruncat de la etajul 2 al Intitutului Matei Balș din capitală. Bărbatul are 51 de ani și a decedat. Nu este singurul caz de acest fel. În ultima vreme mai mulți pacienți au recurs la gesturi extreme, unii dintre ei chiar în spital, alții imediat ce au ajuns acasă, după externare. Printre pacienți există și cadre medicale.

În Sibiu, un pacient s-a sinucis aruncându-se de la etaj, de la Spitalul de Pneumoftiziologie, iar altul s-a sinucis în secția de Boli Infecțioase a Spitalului de Urgență Sibiu. Fenomenul are loc și în alte țări: în Italia o asistentă care trata pacienți de Coronavirus s-a sinucis. Femeia a recurs la gestul extrem acasă, după ce fusese lăsată câteva zile să se odihnească pentru că acuza o stare febrilă.

Acum două săptămâni, un bărbat confirmat cu noul Coronavirus s-a sinucis, Duminică, la Spitalul Caritas din Roșiorii de Vede, unde era internat.

Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, care era șofer pe Ambulanță, s-a aruncat de la etajul al treilea al spitalului, pe fereastra de la baie, șocând pe toată lumea cu gestul său.

Medicii vorbesc despre afectarea creierului și halucinații

Unii specialiști vorbesc despre efectele grave pe care le are noul coronavirus asupra psihicului celor infectați.

"Virusul atacă și creierul - am avut halucinații", Este dezvăluirea unui renumit specialist român infectat cu noul coronavirus, doctorul Ali Baeram de la Spitalul de Psihiatrie Jebel din județul Timiș. Acesta lucrând în domeniu, a mărturisit că și-a dat seama la timp că ceva se întâmplă și a apelat la colegii săi medici psihiatrici, pentru medicamente.

Specialistul a fost unul dintre miile de timișeni care a fost infectat, în luna august, cu terifiantul SARS-Cov-2. Medicul a povestit, în exclusivitate, la Antena 3, că în cazul său virusul a avut o manifestare bizară. În primele zile de la infectare a avut halucinații.

"Eu am avut COVID și am avut o formă medie spre gravă și în primele zile am avut halucinații. Eu lucrând într-un spital de psihiatrie, unul dintre cele mai mari din România, i-am sunat pe colegii mei să ma ajute, pentru că era groaznic.

Este posibil ca în prima fază, până ajungi la oxigen, să faci hipoxie cerebrală și atunci asta să-ți modifice comportamentul. Eu am tot felul de hiatusuri, nu-mi amintesc de ce s-a întâmplat în prima săptămână. Posibil ca acest virus să urce în partea de sus și să atace diverse structuri la nivel cerebral.

Nimeni nu știe încă nimic - i-am întrebat și pe colegii mei care sunt medici de renume, am întrebat infecționiștii și nu se știe încă. Se fac studii", a explicat Ali Baeram.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro