UPDATE: Prefectul Capitalei: ,,Spitalul Colentina devine în integralitate spital COVID"

Măsurile care se vor lua în scurt timp în București, după depășirea pragului de infectări de 3 la mia de locuitori, sunt:

* trecerea școlilor în sistem online
* purtarea măștilor de protecție peste tot, chiar și în spațiile exterioare

Iată declarația lui Ludovic Orban:

"Dupa parerea mea, dupa ce s-a transmis data de 3,02 indice, nu se mai poate intoarce situatia. Cred ca trebuie adoptate masurile. In Municipiul Bucuresti s-au achizitionat tabletele, au fost distribuite catre Inspectorate si din cate stiu inpsectorii au terminat de impartit tabletele. Aceste tablete sunt pentru copiii din familii vulnerabile. Vor fi distribuite prin intermediul scolilor.

Prevederile legale privind starea de alerta spun foarte clar ca odata depasit acest indice, si a fost depasit prin analiza facuta de DPS, aceste masuri trebuie implementate. Bucurestiul nu este singurul oras care e in situatia de depasire de 3 la mie. Avem Alba Iulia, Targu Mures, sunt luate astfel de decizii. Trebuie sa ne adaptam la orice fel de situatie, masurile trebuie implementate ca sa reducem riscul de raspandire", a declarat Ludovic Orban astăzi.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro