Comentator.ro mi-a propus să colaborez la un soi de corespondențe/confesiuni pe teme dintre cele mai diverse, accesibile și lizibile pe internet. Relația mea cu IT (ceea ce personal aș descifra drept Imposibila Tehnologie) este una distantă și limitată. Nu am Facebook și nici alte sofisticării similare, singura concesie pe care o fac progresului(?) tehnologic (semnul de întrebare face aluzie la un citat: la ce este bun progresul tehnologic, dacă nu este însoțit de progresul moral? și nu este.) ar fi corespondența electronică prin emailuri și accesul la dubioase informații despre varii personaje, evenimente etc. prin Gugulea și, extinzând, prin Godzilla. 

Un amic constata că folosesc computerul ca mașină de dactilografiat. Așa e și sunt mândru de asta. Nici măcar celular etc nu am. Și atunci? 

Atunci, adică (de) acum, intru în corespondență cu neantul personificat prin iluștri anonimi. Nu pentru că opiniile sau ideile mele ar merita să fie propagate. Odată emise, ele nu-mi mai aparțin. Odată receptate, ele aparțin celui care le-a captat. Odată captate, ele pot chiar fi făcute uitate. Însă importantă este circulația opiniilor/ideilor, atâta câtă este, și important este ce rămâne după ce se face transferul prin cerneri succesive (dar nu neghina de pe sită, ci partea fină a materiei mai mult sau mai puțin cenușii). 

Așa stând așteptările, e de văzut cu ce ne alegem din această inițiativă. De sperat, măcar cu distracția!

Sergiu Selian, Melbourne

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro