Grupul de Comunicare Strategică a comunicat cifrele în privința situației pandemiei de Coronavirus pentru Vineri 16 octombrie. Iată situația înregistrată în ultimele 24 de ore. 

GCS avertizează că locurile alocate pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2 se apropie de epuizare. Rata de mortalitate în România din cauza Coronavirusului este uriașă - 45% la pacienții ventilați la ATI, a declarat Valeriu Gheorghiță (Spitalul Militar). 

Raed Arafat: ,,Noi nu putem opri virusul! Spitalele COVID nu vor mai face față!". Capitala este pe primul loc la infectări.

Autoritățile au întârziat astăzi comunicarea Bilanțului de la ora 13.00. Întârzierea a fost de 50 minute!

Vineri 16 octombrie au fost înregistrate 4026 de cazuri noi de Coronavirus, în ultimele 24 de ore, din 30325 teste.  Au avut loc și 75 de noi decese, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică. 

4026 cazuri noi din 30.325 teste
742 pozitivi la retestare
726 persoane internate la ATI 
75 noi decese

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro