În doar câteva luni de când Covid-19 a intrat neinvitat în viața noastră, a trebuit să ne adaptăm la noul stil de a trăi. Paradoxal este că în prezent oamenii muncesc mult mai mult de acasă decât o făceau la birou. Eliminarea drumului până la locul de muncă a adus mai multe sarcini atât pentru angajat cât și pentru angajator. Ziua de muncă nu mai are doar 8 ore. Cert este că fiecare familie a făcut o economie considerabilă la buget eliminând trasportul făcut zilnic. 

Să nu uităm că în acest fel au scăzut și poluarea aerului și cea fonică din orașe. Ce nu au reușit să facă multe guverne din întreaga lume a făcut noul Coronavirus în doar câteva luni. Instrumentele de divertisment, inclusiv cele de comunicare, le-a transformat în veritabile punți de educație. 

Telefonul, tableta, laptopul și computerul sunt în prezent interfața educațională fără de care profesorii și elevii nu pot continua anul școlar. Cert este că forțați de împrejurări atât părinții, elevii cât și profesorii au asimilat noul stil de interactiune și au adus un nou atribut intrumentelor media. Cărțile sunt acum accesate și digital. Putem merge la muzee virtual. Vedem artiștii la ei acasă și realizăm că avem mult mai multă informație de asimilat și de selectat.

Paradoxal este că toate funcțiile media de divertisment au fost înlocuite cu platforme de homeoffice și eLearning. În WhatsApp și Zoom realizăm ședințe video de lucru sau putem iniția cursuri și lecții pentru școală. Google Classroom și Edmondo sunt accesate în prezent de toți elevii. 

Conexiunea la Internet este acum o necesitate în orice casă din întreaga lume. Paradoxal este că această pandemie a unit și a interconectat oamenii prin "distanțarea socială". Cert este că Media, după Covid-19, a înregistrat o creștere explozivă a fluxului de date.

Constantin VACIU

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro