Stația de 110kV din cadrul obiectivului de investiții ”Modernizare stație de 110kV aferentă Stației de Pompe Jidoaia” a fost pusă în funcțiune de Hidroelectrica. Valoarea lucrărilor efectuate în conformitate cu graficul din contract, precum și al costurilor aferente realizării probelor tehnice a atins nivelul de 1.988.578 lei.

Bogdan Badea, Președintele directoratului Hidroelectrica spune: ”Hidroelectrica a înregistrat progrese importante anul acesta la capitolul de retehnologizări ale obiectivelor. Sunt lucrări care, dincolo de piedicile ridicate de pandemie, s-au derulat într-un ritm susținut. Săptămâna aceasta am pus în funcțiune stația de 110kV Jidoaia – care intră astfel într-un nou ciclu de viață, în curând vom finaliza lucrările și vom pune în exploatare stațiile de 110kV din CHE Bradișor (SH Rm. Valcea), stația de 110kV aferentă Stației de Pompe Lotru Aval, stațiile din CHE Olt Superior (CHE Avrig, CHE Scoreiu, CHE Arpașu, CHE Viștea și CHE Voila). Urmează, de asemenea, să finalizăm retehnologizarea stațiilor de110kV de la CHE Clăbucet și CHE Oești. Va urma o accelerare a ritmului investițiilor Ne bucură faptul că, pe lângă prestatorii tradiționali de lucrări, licitațiile noastre au început să atragă tot mai multe firme noi. În măsura în care constatăm că există capacitate suplimentară în piață, intenționăm să creștem numărul lucrărilor pe care ni le propunem și să accelerăm ritmul investițiilor. Credem că această concurență este de natură să aducă un plus de rigoare mai cu seamă în respectarea calendarului de execuție.”

Amplasată în munții Lotrului, pe cursul pârâului Jidoaia, Stația de Pompare Jidoaia se află la 15 km de localitatea Voineasa. Lucrările au avut ca obiectiv captarea apelor provenite din pârâul Jidoaia și de la cele 16 captări secundare din ramura nord pompaj, în lacul de acumulare Jidoaia. Prin intermediul celor două grupuri, apa este pompată în lacul de acumulare Vidra.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro