În rețeaua de alimentare cu apă potabilă a opt orașe a fost depistată o bacterie care mănâncă creierul. Imediat autoritățile au emis o alertă de urgență pentru ca populația să nu mai consume apă de la robinet.

Este o situație fără precedent și de o gravitate ieșită din comun.

Cele 8 localități aflate sub alertă sunt: Lake Jackson, Freeport, Angleton, Brazoria, Richwood, Oyster Creek, Clute și Rosenberg, precum și pentru uzină și o închisoare din zonă. Toate sunt din zona Texas.

”Comisia din Texas pentru calitatea mediului, subordonată biroului guvernatorului, colaborează cu Brazosport Water Authority pentru a rezolva problema cât mai repede posibil”, arată în informarea oficială.

Situația a fost confirmată de Centers for Disease Control and Prevention, care a precizat ca este vorba despre o bacterie amiba. Primele simptome pe care bacteria le cauzeaza sunt: febră și durere de cap.

A fost declarată ,,zonă de dezastru" în localitățile afectate, relatează CNN.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro