Apar date șocante despre testarea vaccinului anti Coronavirus pe oameni. Astra-Zeneca, dezvoltatorul produsului a anunțat inițial că cercetarea s-a oprit după apariția unor boli inexplicabile, ca efect secundar. Reprezentanții companiei nu au precizat cu exactitate însă ce efecte secundare s-au înregistrat.

Acestea însă au fost dezvăluite. Femeia din Marea Britanie, pacienta din cauza căruia compania a oprit această fază avansată de testare a avut simptome neurologice specifice unei afecţiuni inflamatorii spinale rare, grave, numită mielită transversă.

Este vorba despre o reacţie inflamatorie a măduvei spinării, care poate duce chiar la anumite forme de paralizie. Femeia fusese injectată cu vaccinul anti-Covid în cadrul testării pe oameni. Nu se știe dacă între timp efectele au apărut și la alte persoane din eșantion.

Pacient vaccinat, diagnosticat cu scleroză multiplă

Consiliul însărcinat cu supravegherea datelor şi componentelor de siguranţă ale studiilor clinice din cadrul companiei a confirmat că femeia a fost injectată cu vaccinul anti-Covid produs de companie, şi nu cu un placebo.

Studiul clinic al vaccinului anti-Covid a mai fost oprit încă o dată în iulie, după ce unul dintre participanţii la studiu a fost diagnosticat cu scleroză multiplă.

Sursa Antena3

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro