În timp ce autoritățile ne asigură că situația din spitale este sub control, realitatea dezvăluită de medici ne arată cât de gravă este situația și cât de defectuos este modul de gestionare al DSP București.

De 6 luni, Maternitatea Bucur este maternitate exclusiv COVID-19. Cu toate acestea, în cadrul maternității nu a existat și nu există nici un medic infecționist care să evalueze gravidele.

Pacientele sunt tratate exclusiv de medicii ginecologi, care lucrează pentru fiecare act medical în costum de protecție PPE, adică în condiții extrem de dificile pentru fiecare manevră medicală, fără rotații corespunzătoare.

Astfel, medicii ginecologi din Maternitatea Bucur sunt expuși unui risc crescut. Cu toate acestea ei nu au fost testați nici măcar o singură dată pentru Coronavirus, de la începutul pandemiei!

Rodica Ologu maternitatea bucurÎn aceste condiții, evoluția situației din Maternitatea Bucur a fost cumva previzibilă și din păcate, unul dintre medicii de bază, cu o poziție cheie în maternitate, a început să aibă simptome și a fost testat.

Doctor Rodica Ologu, medic primar și Șef Secție Anestezie și Terapie Intensivă a fost confirmată cu Coronavirus și în prezent este internată la Spitalul Victor Babeș. La 24 de ore de la internare, DSP nu efectuase nici o anchetă epidemiologică și nici restul personalului nu fusese testat!

Mai mulți medici au dezvăluit detalii despre revoltătoarea situație de la Maternitatea Bucur din București.

Iată postarea unui alt medic apreciat din Maternitatea Bucur, doctor Manuela Predilă:

,,Nu am scris niciodata decat in scopul de a ajuta , pe cât pot eu , sa fie mai bine . Pentru a face cunoscuta munca unor oameni profesionisti , dar modesti si tacuti. Pentru a arata emoțiile prin care am trecut prin pandemie mamici si medici , impreuna .
Am spus ca de 6 luni Maternitatea Bucur este exclusiv COVID .
Am spus ca deși s au numit si alte maternitati COVID gravidele sunt refuzate cu motivații diverse si ajung tot la noi .
Am spus ca nu suntem infectionisti , suntem toti ginecologi , si nu avem niciun infectionist care in 6 luni sa fi pus piciorul in Maternitate pentru a evalua pacientele.
Am spus ca personalul COVID trebuie rotit, pentru ca expunerea repetate creste riscul contaminării. Noi de 6 luni nu am efectuat niciun act medical decat in costum de protectie PPE, care îngreunează cu mult manevrele medicale. Riscul este cu mult mai mare in specialitățile chirurgicale si ATI .
Iata ca nu am fost auziti si inevitabilul s a produs .
Cu acordul personal al unui coleg deosebit , urez public sănătate și trimitem toate gândurile noastre MEDICULUI SEF SECTIE ANESTEZIE SI TERAPIE INTENSIVA , dr RODICA OLOGU - primul medic din Maternitatea Bucur SARS COV 2 + . Doamna dr e simptomatica si internata la Sp V Babes .
In fiecare secunda alaturi de dvs , dna dr !!! Niciunul dintre noi nu mai putem gândi si vorbi altceva de când am aflat .
Un om discret , generos, profesionist , mama a doua fetite care vor începe scoala in curand , mi a permis sa ii urez SANATATE in mod public. Suntem cu toții alaturi si sunt sigura ca nu numai noi .
Așteptăm ancheta epidemiologica a DSP si testarea personalului medical .
Pentru ca de 6 luni de cand suntem COVID nimeni din personalul Maternitatii Bucur nu a fost niciodata testat .
Dna dr e internata de 24 de ore deja .
SANATATE MULTA , dna dr Rodica Ologu !!!
DSP București, care e decizia ?"

Livia David:

,,Cine va raspunde?Cine va raspunde dacă cea mai mare Maternitate Co vid din țară, Maternitatea Bucur, nu va mai fi funcțională, pentru ca se va transforma intr-un focar?
Exista acum acolo un caz, al unui medic care are Covid, internat la Spitalul Babeș , cu simptome.
Ce spune protocolul INSP Bucuresti?
Se va testa personalul, sau nu?
Nu s-a rotit si nu s-a testat personalul de acolo de 6 luni incoace.
Macar in al 12-le ceas, respectați normele internaționale.
Prioritatea 0 este TESTAREA PERSONALULUI.
Riscul e enorm daca nu o veti face..
Al personalului si al pacientelor ce nu vor mai avea decat cateva paturi in alta Maternitate pentru paciente pozitive, daca se inchide Maternitatea."

Sursa foto: Rodica Ologu

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro