Nu am spus-o noi ci apare cu litere de-o șchioapă în revista Variety: ”monotonele premii Emmy sunt afectate de o audiență redusă și un conținut sponsorizat”. Faptul că ”Shogun” a câștigat un număr record de premii este binemeritat (18 statui cu totul), serialul de pe FX/Hulu/Disney+ fiind impecabil artistic și profund cultural și intelectual.
Cum ar scrie un critic entuziast, o bijuterie cinematică rară.
Cum plictisitorul spectacol al decernării premiilor nu a interesat pe mai nimeni, atenția industriei de divertisment a fost concentrată pe guvernatorul statului California, Gavin Newsom (viitor candidat democrat la preșidenție), susținător al studiourilor din Hollywood (care îi donează opulent). Domnia-sa a semnat câteva legi mult-așteptate și promovate cu îndârjire de breasla actorilor SAG-AFTRA.
”Într-o mișcare de referință pentru industria de divertisment, prima lege introduce protecții esențiale pentru actori împotriva utilizării neautorizate a imaginii lor digitale prin tehnologia IA. Legea impune ca orice contract care implică reproducerea digitală a vocii sau imaginii unui actor, folosind inteligența artificială, să specifice clar această utilizare, asigurând transparența și consimțământul” (RomanianNewsLosAngeles).
Președinta SAG-AFTRA, Fran Drescher, a lăudat legea, numind-o un pas important înainte pentru a se asigura că identitățile digitale ale interpreților nu sunt folosite în mod abuziv. Pe scurt, dacă cineva dorește să ne cloneze digital trebuie să sune mai întâi la agent sau manager! Cea de-a doua lege semnată de guvernator ”oferă protecții esențiale pentru moștenirea artiștilor decedați. Aceasta interzice utilizarea comercială a replicilor digitale ale actorilor decedați fără consimțământul explicit al moștenitorilor lor. Legea acoperă o gamă largă de medii, inclusiv filme, seriale și emisiuni TV, jocuri video, cărți audio și înregistrări sonore” (RomanianNewsLosAngeles).
Spre norocul soțiilor noastre! Considerat uneori mai la stânga eșicherului politic decât concitadina sa Kamala Harris (actuala candidată la preșidenție), tovarășul Newsom nu s-a oprit aici ci a mai semnat o bucățică de hărtie. ”Noua legislație impune ca orice reclamă politică ce utilizează conținut modificat de IA să includă un avertisment clar. De asemenea, platformele sunt acum obligate să elimine sau să eticheteze deepfake- urile legate de candidații electorali. Aceasta nu este doar o problemă tehnologică, ci și una de păstrare a încrederii publice în alegeri” (RomanianNewsLosAngeles).
Până la urmă, sunt unii politicieni (de viță nouă) care vor să ne cenzureze nu numai opiniile (contra curentului stângist) ci și glumele, poantele, caricatrile. Să ne taie (și) de la râsul spolitic sănătos. Acest ultim act legislativ va fi atacat în instanță de către diverse grupuri politice și civice. Pentru că nu este în acord cu câteva amendamente constituționale și, la prima vedere, îngrădește dreptul la exprimare liberă atât de drag americanilor. Pentru celelalte două legi, noi ne exprimăm recunoștința cu speranța că o casă de producție sau un studio o să vrea să ne digitalizeze pe bani. (Caricaturi originale generate pentru Minutul De Hollywood cu Canva.) Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro
Guvernatorul vs. Inteligența Artificială – MINUTUL DE HOLLYWOOD cu Tudor Petruț
- Detalii
- Tudor Petruț
- Planeta