Ieri la emisiunea ,,Educația la putere" de la TVR2 am povestit istoria Festivalului de Teatru Școlar „Niște Țărani” și despre alte programe și evenimente ale Fundației.

Colegi de platou: distinsa Felicia Filip, profesoara Raluca Petrescu și profesorul de dans Wilmark. Am fost onorat de invitația moderatoarei Monica Ghiurco în studioul „Tudor Vornicu”. Mulțumiri profesioniștilor de la Televiziunea Română!De câte ori ați auzit: n-am făcut sport, am repetat la mate! Sau nu am făcut desen, am repetat la română! Ce să mai zicem despre muzică? Câți copii din ziua de azi mai recunosc notele pe portativ? Chiar dacă educația artistică ca și cea sportivă există în programa școlară, cadrele didactice au tendința și astăzi să le considere materii de mâna a doua pentru dezvoltarea copiilor, punând accent pe materiile teoretice și pe volumul cunoștințelor predate. Practic există un dezechilibru major între educația teoretică și cea practică, inclusiv fizică, lucru care duce paradoxal la o încetinire a dezvoltării cognitive a copilului. Echilibrul între mișcare și acumularea de cunoștințe este un factor important în educație.

În țările cu nivel ridicat la acumularea de cunoștințe, inclusiv China, Japonia, etc, accentul este pus pe imbinarea dintre experiența fizică și cea cognitvă. Noi producem copii care stau 8 ore cel puțin în bancă.

Despre toate aceste lucruri s-a vorbit la emisiunea Educația la Putere, pe 29 mai, de la ora 22, pe TVR2!

Invitați: Felicia Filip, Dir. General Opera Comica pentru Copii
Wilmark Rizzo Hernandez, artist latino (Wilkmark Dance Academy)
Sorin Mihăilescu, vicepreședinte Fundația Națională „Niște țărani”
Raluca Marlena Petrescu - coach educațional

educatia la putere2

educatia la putere 3

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro