A căzut cortina peste chipul magnific al unui slujitor emblematic al teatrului și rostirii românești! S-a încheiat o eră strălucitoare, dominată stăruitor și puternic de un nume născut din furtună, dăinuind în nemurire – DINU SĂRARU.

Marele scriitor dramaturg a reprezentat o voce vulcanică și tunătoare, reușind să străbată România și cultura universală, impunând fastuos imagini, expresii, ecouri ce nu vor dispărea niciodată.

Măreața sa inimă, care a cedat astăzi sub povara efortului fabuloasei sale creații, s-a dăruit Țăranului Român, familiei sacre, satului străbun, actorilor tulburători, pe scena tumultuoasă a vieții, lăsând în urmă o epocă a corifeilor culturii, ce se aseamănă cu Epigonii lui Eminescu.

DINU SĂRARU s-a impus autoritar într-o definiție românească a valorilor, a culturii și a vorbirii, într-o eră ce, din păcate, încet apune, dar care a încrustat pe vecie, pe merit, generosul nume pe frontispiciul culturii și istoriei României.

Maestrul DINU SĂRARU iată, a părăsit cu regret copilul său de suflet, Fundația Națională „Niște Țărani”, al cărui părinte-fondator îl definim, deja de un sfert de veac, dar Fundația va trăi mai departe și va sălășlui în sine spiritul marelui scriitor. Noi îi făgăduim, cu sfințenie, că vom duce mai departe îndemnurile, povețele și creația.

Ne întrebăm așadar: „Ce ne-am fi făcut dacă n-ar fi existat DINU SĂRARU?”

Zbor lin către nemurire, Maestre DINU SĂRARU, Patriarh al culturii și rostirii românești!

Sorin Mihăilescu
2 martie 2024

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro