Cea de-a 37-a ediție a grandiosului eveniment FIL Guadalajara se desfășoară anul acesta între 25 noiembrie – 3 decembrie, în Mexic. România este reprezentată de Editura Integral, singura editură din țara noastră prezentă vreodată la Ferio Internacional del Libro Guadalajara.


Costel Postolache, directorul grupului editorial INTEGRAL, a transmis din Mexic:

,,Cel mai mare târg de carte de limbă spaniolă și cel de-al doilea din lume, după Frankfurt, este gazda a mii de editori și a peste 800.000 de vizitatori. Până acum, România a fost reprezentată doar de scriitori premiați (Norman Manea, 2016 și Micea Cărtărescu, 2022).
Editura Integral a fost invitată, alături de alți șase editori selectați din întreaga lume, să participe în FIL Guadalajara Rights Exchange Fellowship. Integral a venit la Guadalajara cu un portofoliu de 15 autori pe care îi promovează pe piața de limba spaniolă. Întâlnirile și vizitele la marile edituri din Mexic, Argentina, Brazilia, Guatemala și multe alte țări au promovat autorii români și au consolidat prestigiul international al Editurii Integral
.
Uniunea Europeană este Oaspete de Onoare al FIL, și, în acest context, Editura Integral este onorată să reprezinte România. Ferio Internacional del Libro Guadalajara este un eveniment unic, cu o energie și o vitalitate debordante și ne simțim reîncărcați pentru provocările viitoare."

Editura Integral a prezentat și promovat în cadrul evenimentului 15 autori români: Lucian Vasilescu, Dan-Silviu Boerescu, Alexander Hausvater, Stelian Țurlea, Nana Pitz, Petre Barbu, Udrea Rotaru, Constantin Crânganu, Florin Dumitrescu, Nicolae Covaci, Tristan, Aurora Nicolau, Marius Concita, Liviu Cangeopol și Roxana Andreea Rusu.


15 autori români prezentați de Editura Integral la FIL Guadalajara 2023:Toate titlurile autorilor sunt prezentate și pot fi comandate online cu livrare în toată lumea pe www.eIntegral.ro, website-ul Editurii Integral.

FIL Guadalajara este un festival cultural unic alcătuit din sute de evenimente literare, aducând împreună autori, editori și experiențe de pe tot globul. Evenimentul este organizat anual de Universitatea din Guadalajara și ținut la Expo Guadalajara – cel mai dinamic, versatil și important centru de convenții din Mexic.

Pe parcursul celor nouă zile de târg industria cărții transformă Guadalajara în inima sa, publicul se întâlnește cu autorii preferați, reprezentanții editurilor din toată lumea se cunosc și încheie colaborări spectaculoase, iar orașul este însuflețit de muzică, artă, cinema și teatru. Invitatul de onoare din acest an este Uniunea Europeană, care profită de oportunitatea de a prezenta un program literar amplu, pentru a consolida legăturile cu lumea culturală din America Latină și Caraibe.


Galerie foto - Editura Integral la FIL Guadalajara 2023:


Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro