Cu toate proiectele anulate sau amănate din cauza grevelor artiștilor, micul dar entuziastul grup al românilor din Hollywood (RomaniansInHollywood) nu prea are cu ce să se laude. Poate doar cu succesul international al documentarului Who I Am Not, regizat de Tunde Skovran și produs de Andrei Zincă. Sau cu cele câteva premii care au încununat de curând scurt-metrajul 27 Children al eternului nostru colaborator, regizorul și directorul de imagine Daniel Wyland.

Și că, în sfârșit, a apărut versiunea gratis și subtitrată în limba română a comediei The Pickle King a lui Teodor Falcon (”Magnatul Murăturilor”, care a și primit de curând un premiu la Wallachia International Film Festival în România). În programele de știri România nu prea mai e menționată. Poate din când în când ca partener strategic al SUA și element esențial în războiul din Ucraina.

Sau ca parte din panoplia țărilor corupte în relație cu scandalurilor de corupție în care este implicat Hunter Biden, fiul președintelui în funcțiune. Așa că ne-am bucurat nespus urmărindu-l pe Adrian Stoica și câinele lui Hurricane fermecând inimile juriului și telespectatorilor americani prin senzaționalele performanțe din emisiunile-concurs America’s Got Talent. Ne-am intristat un pic când majoritatea presei americane l-a prezentat ca fiind italian.

Dar am trecut peste această mică neînțelegere, generată probabil de lipsa unei echipe de suport specializate (management, publicist) de care probabil că Adrain va avea parte dacă va avea șansa să ajungă pe o scenă în Las Vegas. Ne-am canalizat mândria patriotică pe Hurricane, considerată în acest moment, vedeta celui mai bun spectacol cu câini din lume. Recunoscut international, dresorul Stoica (născut în Brașov) a câștigat nu mai puțin de șase titluri mondiale și zeci de medalii europene, mai ales în competiții disc dog.

Pentru conformitate, ”discul pentru câini, cunoscut și sub numele de disc canin sau frisbee canin, este un sport competitiv și o activitate recreativă în care câinii și stăpânii lor participă la o varietate de activități care implică discuri zburătoare (asemănătoare cu frisbee) Scopul principal al disc dog este ca câinele să prindă discul zburător aruncat de stăpânul său, în mod obișnuit pe o anumită distanță și cu diverse tehnici de aruncare”, aflăm pe American Kennel Club.

Deși au participat la Italia’s Got Talent și ”Românii au talent” (de două ori!), Adrain Stoica și cățelușa lui au trebuit să ajngă în Hollywood pentru ca, în sfărșit, să fie câștigători. Puțină lume știe că dincolo de luminile rampei, aplauze și succes, Adrian a trecut printr-un moment extrem de trist, așa cum a menționat în finală. În timpul înregistrărilor pentru emisiune a decedat cealaltă cățelușă a lui, Rory. Căreia dresorul i-a adresat un mesaj emotionant: ”Ai fost iubită de toți și pentru asta îmi dau curaj și scriu, chiar dacă nu pot vorbi despre tine acum, când inima mea este plină de durere. Ai apărut și ai schimbat totul, ai schimbat viața mea. Și nu va fi suficient să îți mulțumesc și să te sărbătoresc acum, dar sunt sigur că voi căuta fiecare oportunitate și fiecare modalitate s-o fac. Regal, sălbatic, puternic și arogant, copleșitor și incredibil de prețios, ești în tot ceea ce fac și vei fi motorul și motivul fiecărei mișcări de acum înainte. Mulțumesc pentru tot, Rory. Adio, dragostea mea” (pe Instagram).

În această toamnă cenușie și tensionată în industria de divertisment hollywoodiană – și din păcate în atâtea locuri din lume – vedeta Hurricane ne-a înseninat un pic, ne-a obligat să zîmbim, cucerindu-ne.

Sursa foto - facebook.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro