Centrul pentru Studiul Corpurilor Apropiate de Pământ (CNEOS), din cadrul Laboratorului de Propulsie Jet (JPL) al NASA, a anunțat că un asteroid se apropie de planeta Pământ, urmând sa treacă cel mai aproape de planeta noastră pe data de 2 noiembrie. Obiectul ceresc este denumit 2018VP1 și este ținut sub observație în permanență de oamenii de știință, care fac tot felul de calcule pentru a anticipa cât mai bine traiectoria sa.

NASA a precizat că există trei impacturi potențiale, dar, „pe baza a 21 de observații care au cuprins un interval de 12.968 zile”, nu consideră că este posibil un impact direct, riscul de a lovi Pământul fiind calculat la o marjă la 0,41 la sută.

Anunțul vine la scurt timp după ce săptămâna trecută, un asteroid cu o lungime de trei până la şase metri a trecut la o distanţă de 2.950 de kilometri de Pământ. NASA a anunţat că este vorba despre cel mai apropiat asteroid observat vreodată în deplasare pe lângă planeta noastră.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro