Mircea Șcheau, specialist în securitate cibernetică a spus în cadrul podcastului Vorbe cu Sens care sunt semnele că ne aflăm în fața unor atacuri cibernetice. În momentul în care primim un e-mail suspent, trebuie să fim atenți la:
* Greșelile gramaticale din text. Dacă acestea sunt frecvente sau de un anumit tip care se repetă, este foarte posibil ca mesajul să fie unul fals care să ne întindă o cursă.
* Corectitudinea domeniului menționat în adresa de e-mail a expeditorului care a trimis mesajul. Uneori poate părea la prima vedere că primim un mesaj de la o instituție publică, cum ar fi Poșta Română, sau de la o companie cunoscută de curierat. Dacă suntem mai atenți, putem observa că o singură literă este trunchiată sau că apară o cifră în plus.
Acesta este un semn că ne aflăm în fața unei potențiale tentative de fraudă online și este necesar obligatoriu să verificăm veridicitatea mesajului înainte de a da curs invitație, de a deschide atașamente sau de a da click pe linkul menționat în mesaj.
* Trebuie să reținem că niciodată o bancă nu ne va solicita elemente ce țin de identificare, date personale sau parole prin intermediul unor e-mail-uri sau sms-uri. Dacă primim astfel de solicitări, cel mai probabil este vorba despre o fraudă online.
Mai multe detalii pe această temă puteți afla urmărind podcastul Vorbe cu Sens:
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro