Mircea Șcheau, specialist în securitate cibernetică a spus în cadrul podcastului Vorbe cu Sens cât de predispusă este România la atacurile cibernetice, având în vedere mentalitatea românilor.

Mircea Șcheau a explicat: ,,Românul, ca orice om, are o latură orientală și una occidentală. Românul, la fel ca orice om, se poate manifesta în fața unei agresivități similar cu alte popoare. Nivelul de securitate cibernetică al românilor este mult peste media europeană și am proprietatea cuvintelor pe care le rostesc și le susțin când spun acest lucru.

Fac trimitere și la eforturile fantastice pe care le-au făcut instituțiile specializate în acest sens exact în perioada Covid și nu numai în perioada Covid, cum ar fi Poliția Română, SRI. A fost o avalanșă de atacuri de tip hibrid, combinate cu fake news, pe care noi, oamenii de rând le sprijineam.

De ce spun că le sprijineam, pentru că primeam mesaje despre tratamente, despre soluții de slăbit, de înfrumusețare, inclusiv mesaje de tip religios, pe care expeditorul ne îndemna să le trimitem mai departe. Astfel, se distribuia în masă, deși conținea un mailware..."

Mircea Șcheau a menționat că există un program foarte bun denumit ,,Siguranța online", pentru care există un site cu același nume. Acolo oamenii pot citi o sumedenie de informații despre cum se pot proteja și despre cele mai noi tentative de fraudă. Existp de asemenea numărul de telefon 1911 la care pot apela atât pentru a obține informații cât și pentru a comunica noi tentative de fraudă cu care se confruntă.

Mai multe detalii pe această temă puteți afla urmărind podcastul Vorbe cu Sens:

 

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro