Conform documentului oficial obținut în exclusivitate de Comentator.ro, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România a respins astăzi solicitarea lui Nicolae Covaci de a fi primit ca membru al UCMR.

Nicolae Covaci a fost informat cu privire la decizia UCMR de a nu-l admite ca membru printr-o adresă scrisă, datată 13 martie 2023 și semnată de Nicolae Gheorghiță, în calitate de Vicepreședinte al UCMR.

În adresă se arată astfel:

13.03.2023
Stimate domnule Nicolae Covaci,

Vă informăm prin prezenta că Biroul Secției de muzică jazz/pop al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România s-a întrunit în ședință și a analizat lucrarea scrisă pe care ați susținut-o în cadrul probei de examen profesional, solicitat prin regulament candidaților care nu au studii superioare de specialitate. Lucrarea realizată de Dvs. a fost evaluată cu media 7,60, ceea ce o plasează sub media de promovare (8,00), conform Regulamentului privitor la admiterea în UCMR.

În conformitate cu Statutul și Regulamentele UCMR, Biroul executiv a dispus informarea Dvs. cu privire la neadmiterea solicitării de a fi primit ca membru al UCMR.

Nicolae Gheorghiță
Vicepreședinte UCMR

Adresa respingere Nicolae Covaci

Nicolae Covaci (75 ani) este unul dintre cei mai apreciați artiști din România în întreaga lume. Compozitor, cântăreț, chitarist, pictor și grafician s-a remarcat ca membru fondator al trupei Phoenix, trupă care a scris istorie și care anul acesta a sărbătorit 60 de ani de la înființare.

Trupa Phoenix este considerată un fenomen al culturii românești și a înregistrat timp de multe decenii un succes internațional fabulos, de care se bucură și în prezent.

Despre Phoenix, liderul său Nicu Covaci declara pentru Agerpres, cu ocazia lansării proiectului ,,Phoenix Har/Jar" realizat de TVR și Editura Integral, care a primit de curând premiul ,,Evenimentul Editorial și Cinematografic al Anului":

,,60 de ani de existenţă înseamnă nişte eforturi gigantice, dar şi nişte bucurii, pentru că totul are un preţ. Noi am fost răsplătiţi, lumea ne iubeşte, ar fi bine şi ar fi de la sine înţeles ca lumea să vadă şi cum s-a petrecut totul, nu numai ce se aude, ce au ascultat, să aibă şi nişte imagini, să aibă şi nişte stări emoţionale. Eu am văzut filmul şi am avut lacrimi în ochi. Este important ca lumea să aibă şi o viziune optică şi e frumos că acest băiat, Cristian Nema, s-a ocupat să facă acest lucru şi îi mulţumesc mult, pentru că asta trebuie să rămână în istorie. 60 de ani de existenţă este o reuşită cu care suntem mândri. Când am văzut filmul, mi s-a strâns inima. Dacă stau şi mă gândesc în urmă câte eforturi am făcut şi ce preţuri am plătit pentru tot. Lumea mă felicită pentru tot, dar nu ştie ce preţuri am plătit. Important este ce am realizat şi ideea este că nu ne dăm bătuţi niciodată", a spus Nicu Covaci.

 

Prima reacție a lui Nicolae Covaci despre răspunsul UCMR,  la filmările de la emisiunea ,,Cu ochii deschiși" (Național FM și National TV), unde a participat alături de Costel Postolache, Director Editura Integral:

 

 

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro