Să nu ne temem de experimentele culinare inspirate de călătoriile pe alte meridiane!

Ananas la grătar cu cremă de mascarpone

„Ingrediente:

- 1 lingură de alune de pădure tocate
- zeama și coaja rasă de la o lămâie
- 500 grame de brânză mascarpone
- 3 linguri de miere
 -fulgi de migdale (opțional)
- 8 felii de ananas proaspăt, de 1 centimetru grosime

Mod de preparare:
Preîncălziți grătarul la foc mediu și ungeți-l cu ulei. Puneți alunele într-o tigaie mică și prăjiți-le la foc mediu pentru 3 minute, amestecați până ce alunele devin aurii și capătă aromă. Luați de pe foc și puneți deoparte. Amestecați sucul de lămâie, coaja de lămâie, brânza mascarpone și mierea într-un bol până ce se omogenizează.
Puneți feliile de ananas pe grătar până ce capătă dungi rumenii de la grătar și devin calde și zemoase, aproximativ. 3 minute pe fiecare parte. Se servesc câte 2 felii pentru fiecare porție, cu o cantitate generoasă de brânză mascarpone și presărate cu alune prăjite și/sau fulgi de migdale.”

Rețetă trimisă lui Bucătărescu de Adrian Iliescu.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro