După marele succes înregistrat cu smartphone-ul Pixel 6 (care a înregistrat un record istoric de vânzări), Google se reorientează puternic spre tehnologia digitală și lansează primul său smartwatch, ceasul Google Pixel Watch, împreună cu alte gadgeturi, între care telefonul Pixel 6a (care va costa 449 $ și seamănă cu Pixel 6, dar e un pic mai mic, fiind telefonul „de buget”), un set nou de căști și o tabletă. De remarcat că în ultimul trimestru a crescut ponderea veniturilor Google care nu provin din publicitate: 8,16 miliarde $ față de 61,24 miliarde $ (cele din publicitate).
Google Pixel Watch oferă funcții asemînătoare cu cele ale Apple Watch dar exeperții consideră că are un design „mai rafinat și elegant” și cu siguranță va atrage clienții care preferă tehnologia Android nu pe cea de la iPhone.
Dispozitivul va integra tehnologia Fitbit, care permite utilizatorilor să își urmărească somnul, ritmul cardiac și antrenamentele fizice. Ceasul inteligent  rulează software-ul Wear OS de la Google, care le permite utilizatorilor să verifice mesajele și să descarce muzică. De asemenea, utilizatorii pot obține indicații cu ajutorul Google Maps sau îl pot conecta cu dispozitivele lor inteligente pentru casă, astfel încât să poată, de exemplu, să schimbe temperatura termostatului sau să se asigure că luminile sunt stinse.  
Nu a fost comunicat un preț exact pentru acest smartwatch, dar compania americană spune că va fi un produs cu un preț premium. Comparativ, Apple Watch seria 7 costă 849 $.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro