Povestea Maicii Sebastiana, cea care a născut gemene în 2011, a făcut vâlvă în perioada respectivă și a clătinat puternic Biserica Ortodoxă Română.

Stareta Sebastiana a devenit cunoscuta acum 11 ani, in urma unui scandal urias. Aceasta era insarcinata si a tinut ascuns totul pina i-a venit sorocul. Sebastiana a nascut gemeni, iar de atunci a fost obligata sa renunte la viata monarhala. Acum, stareta lucreaza intr-un depozit de incaltaminte, ca gestionar. Sebastiana nu a marturisit nici acum cine este tatal gemenelor Ana Ecaterina si Maria Nectaria. Maica de la mânăstirea din Tăriceni (județul Călărași) năștea gemene la Spitalul Colentina din București. Abia când mămica de 40 de ani a spus că nu le vrea şi asistenţii sociali au început o anchetă medicii au aflat că au în faţă o măicuţă, iar tatăl ar fi fost tot un prelat, însă Maica Sebastiana a refuzat să-i dezvăluie identitatea. Până la urmă, femeia a păstrat copilele, dar a fost exclusă din viața monahală până când acestea vor împlini vârsta de 18 ani. 
 
În prezent, Elena Gâtlan, așa cum se numește în cartea de identitate fosta călugăriță, își întreține gemenele concepute în mănăstire din salariul pe care îl câștigă la o fabrică de încălțăminte. Viața sa se pare că va fi însă din nou răscolită, pentru că mai-marii Bisericii ar fi aflat identitatea iubitului său secret. Acesta ar fi un călugăr din Borșa, care a fost și el cercetat disciplinar.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro