Chiar dacă oficial școlile rămân deschise pe tot teritoriul României, ele se închid pe bucăţi din cauza focarelor de coronavirus, astfel, haosul continuă în învăţământ, potrivit România TV:

În judeţul Giurgiu, incidența cazurilor noi de infectare a ajuns la 9,99 la mia de locuitori. Din acest motiv,  37 de clase îşi desfăşoară trec în online numai în acest județ. Nu este singurul judeţ în această situație din țară. În total, 33 de unități de învățământ, cu personalitate juridică sau structuri, și 883 de clase/grupe funcționau în sistem online.


La momentul raportării, situația epidemiologică se prezenta astfel:

– 10818 elevi/preșcolari pozitivi Covid-19 (0,4%)
– 2663 de persoane angajate în sistemul de învățământ preuniv. pozitive Covid-19 (1%)

În urma administrării testelor antigen pe bază de salivă în unitățile de învățământ, în săptămâna 14 -18 februarie 2022 au fost raportate 2.069 teste de salivă pozitive. Dintre acestea, 1.299 (63 %) au fost confirmate RT-PCR, 492 (24 %) au fost infirmate RT-PCR, iar pentru 278 (13 %) de teste nu exista răspuns la data raportării.

Numărul claselor care îşi desfăşoară activitatea online s-a triplat săptămâna aceasta faţă de săptămâna trecută după ce 63 de cadre didactice şi 148 de elevi din judeţul Giurgiu au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

„Un număr de 148 de elevi şi 63 de cadre didactice din cadrul unităţilor de învăţământ din judeţul Giurgiu au fost confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, motiv pentru care un număr total de 37 de clase îşi desfăşoară activitatea în sistem online în judeţul Giurgiu”, se arată într-un comunicat de presă emis luni de Inspectoratul Judeţean Şcolar Giurgiu.


Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro