Andrei Baciu din partea Ministerului Educației a anunțat despre cum vor funcționa școlile după numărul mare de infectări din ultimele două zile.

Baciu a anunțat faptul că gradul de ocupare al paturilor din spitale este astăzi, la nivel național, de 34,05%, iar săptămâna viitoare școlile vor funcționa în format fizic. Conform pragului stabilit, până când gradul de ocupare nu va atinge 75% școlile nu vor trece în online, cu excepția cazurilor izolate.

„Asta înseamnă că săptămâna viitoare toate școlile își mențin activitatea în formatul normal, nedepășindu-se nivelul de 75%”, a adăugat Baciu la Antena 3.

Raed Arafat a făcut însă un anunț alarmant, spunând că săptămâna următoare, este posibil ca în secțiile ATI din România să fie internate cel puțin 1.000 de persoane.

Joi, la unitățile ATI din țară, sunt 731 de pacienți COVID, dar numărul acestora a crescut rapid în ultimele săptămâni.

„Dacă menținem acest ritm, este posibil ca săptămâna viitoare să ajungem sau chiar să depășim 1.000 de cazuri la Terapie Intensivă”, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro