Prima școală care trece în sistem online din cauza numărului foarte mare de infectări în rândul elevilor și profesorilor este din București.

Colegiul Național I.L Caragiale din Bucureşti se închide şi cursurile se mută în online din cauza numărului prea mare de cazuri confirmate de COVID-19, a confirmat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Larisa Gojnete, potrivit România TV:

„Colegiul Național I.L. Caragiale va desfasura activitate online în baza articolului 6 din ordinul comun al Ministerului Educaţei şi Ministerului Sănătăţii, cu aprobare DSPMB și ISMB, prin hotărâre CMBSU”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Larisa Gojnete.

Ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii prevede că la apariția a trei cazuri de COVID-19, într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase/ grupe, cursurile se vor desfășura online pentru următoarele 10 zile, începând cu ziua următoare celei în care a fost confirmat al treile caz.

La data suspendării cursurilor în 50% dintre clasele sau grupele unei unități de învățământ, aceasta va suspenda prezența fizică la nivelul întregii unități, pentru 10 zile.

Măsură suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al DSP/DSPMB.

Elevii de la Colegiul Național I.L Caragiale din Bucureşti vor face cursuri online în perioada 24.01.2022 – 02.02.2022, după ce 11 profesori şi 41 de elevi au fost confirmaţi pozitiv cu virusul care provoacă COVID-19.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro