Ministrul Economiei Florin Spătaru a dat o declarație prin care le-a spus românilor care au primit facturi cu sume aberante de achitat pentru gaze și lumină, ce au de făcut, pentru a încerca rezolvarea situației.

Ministrul Economiei a spus că persoanele aflate în această situație trebuie să facă imediat plângere la Protecția Consumatorului.

"Atunci când aceste facturi sunt mult mai mari și nu există nicio informație în cadrul facturii că există un mecanism de compensare, atunci trebuie să se adreseze ANPC-ului", a spus ministrul Florin Spătaru, duminică, potrivit digi24.ro.

"Pe de altă parte, nu putem să garantăm că fiecare din aceste facturi se încadrează în categorii de compensare. Clienții trebuie să știe că există acea linie pe factură, cu compensarea, în care este menționată o anumită sumă compensată. 

Pentru acea valoare - dacă este corectă sau incorentă -  urmează analize ulterioare", a precizat Florin Spătaru.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro