Sorin Cîmpeanu, invitat la Prima Tv într-o emisiune, a vorbit în direct despre abandonul școlar și despre prevenirea lui.

Sorin Cîmpeanu a declarat că ,,timpul gândurilor frumoase a trecut". 

Că școlile vor putea accesa fonduri de până la 200.000 euro per școală pentru a preveni abandonul școlar.
De asemenea, Ministrul Educației a declarat că se va aloca buget pentru mediatorii școlari, pentru a discuta cu părinții elevilor, căci sunt familii care nu înțeleg importanța școlii.

Și că sunt și familii pentru care masa oferită copilului la școală poate face diferența între a-l trimite sau nu să învețe.

Despre bursele de merit, Sorin Cîmpeanu a spus că un elev ar trebui să primească bursă de merit dacă este ,,de top", dacă se situează în ,,elită". Pentru restul elevilor există alte tipuri de burse. Sunt 6 categorii de burse, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a mai declarat că un efect al pandemiei și al școlii online este irelevanța notelor.

Moderatorul i-a adresat Ministrului Educației și întrebarea:
,,Nu e cinic să închideți școlile în funcție de ocuparea paturilor de la ATI?"

Sorin Cîmpeanu a răspuns:
,,Din fericire, efectele acestui Omicron sunt cu 70-80% mai puțin grave, e vorba de gestiunea riscului, e vorba de a evita acele cazuri grave."

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro