Ministrulș Educației Sorin Cîmpeanu caută o soluție peste ca testarea elevilor să devină obligatorie prin lege, în condițiile în care acțiunea s-a dovedit a fi un eșec în practică. La această oră copiii NU sunt testați deoarece testele nu sunt asigurate și nu au ajuns în școli.

În aceste condiții, Ministrul Educației face declarații paradoxale:  „Poate se găsește o posibilitate legală prin care testarea copiilor să fie obligatorie. Încrederea în părinți îmi doresc să fie cât mai mare, dar am îndoieli că toți părinții au utilizat aceste teste acasă corect”

Declarațiile au avut loc la DIGI 24. Iată ce a spus Ministrul Educației:

Sorin Cîmpeanu: „Încrederea în părinți îmi doresc să fie cât mai mare, dar am îndoieli că toți părintii au utilizat aceste teste acasă, corect. Atâta vreme cât nu există bază legală de testare la școală, atâta vreme cât nu există bază legală de testare acasă, pentru că dacă dvs sunteți profesor și aveți 35 de elevi într-o clasă, și 20 de elevi spun că nu vor să se testeze, sunt curios ce puteți face”.

Reporter: Pot face ceva profesorii în acest caz?

Sorin Cîmpeanu: „În acest moment nu, pentru că le-ar refuza dreptul la școală garantat de Constituție.. pe baza a ce?”

“Poate se găsește o posibilitate legală, nu ordin de ministru, nu hotărâre de Guvern, nu hotărâre CNSU, ci lege prin care, așa cum învățământul e obligatoriu, dacă se găsește prin lege și o astfel de posibilitate, se poate rezolva situația,” a precizat ministrul.

 “Dacă ne raportăm la cele 111 cazuri identificate pozitiv la testul salivă dintr-o multitudine de milioane de teste, apreciez că au relevanță scăzută. Dar să nu uităm că nu am avut altă posibilitate legală decât să ne bazăm pe respensabilitatea părinților că le-au efectuat. S-ar putea să fie și asta o cauză de relevanță mai scăzută dincolo de performanțele intrinseci ale acestor teste,” a încheiat Ministrul Educației declarațiile de la Digi24.

 

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro