Legea a fost promulgată de Președintele Iohannis și a mers spre publicare în Monitorul Oficial. Imediat ce va apărea în Monitor va intra în vigoare.

Legea vizează acordarea de tichete pentru educație. Legea a fost adoptată de Senat, în calitate de for decizional, în data de 20 decembrie, prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 6/2021 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, care prevede acordarea de tichete pentru educaţie pe suport electronic prin programul „Şcoala după şcoală”.

Tichetele sunt pentru elevi. Legea prevede că elevii până în clasa a IV-a inclusiv pot opta să primească tichete sociale pentru educaţie pe suport electronic în vederea achitării cheltuielilor din programul derulat în sistem public sau privat de tipul „Şcoala după şcoală”.

Școlile, prin decizia consiliului de administraţie, îşi pot extinde activităţile cu elevii după sau înaintea orelor de curs, prin programe „Şcoala după şcoală”, dacă dispun de infrastructura şi de personalul necesare implementării acestor programe.

Pentru elevii până în clasa a IV-a inclusiv, părinţii, reprezentanţii legali sau, după caz, persoana care a fost desemnată de părinte pentru întreţinerea unui copil, pe perioada absenţei părinţilor, conform art. 104 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, după caz, pot alege tichete pentru educaţie pe suport electronic în vederea achitării cheltuielilor din programul „Şcoala după şcoală”.

Statul finanţează, în limita sumelor alocate cu această destinaţie, programul „Şcoala după şcoală” pentru elevii de până în clasa a IV-a inclusiv, ai căror părinţi sau reprezentanţi legali solicită în scris acest serviciu, prin tichete sociale pentru educaţie pe suport electronic a căror valoare nominală lunară se raportează la indicatorul social de referinţă şi este de 0.8 ISR, exprimat în lei, pentru fiecare copil înscris în program.

Persoanele îndreptăţite optează în scris pentru aceste tichete pe suport electronic, individual pentru fiecare copil, la sfârşitul fiecărui an şcolar sau la momentul înscrierii copilului la şcoală pentru noul an şcolar.

Sursa Rtv.


Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro