Agenţia Naţională de Presă AGERPRES a lansat astăzi, 29 decembrie, proiectul editorial "UE 15 ani", prilejuit de împlinirea a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Proiectul va cuprinde materiale documentare despre procesul aderării României la UE, reprezentarea României în instituțiile europene, contribuția României la bugetul Uniunii, proiecte finanțate de UE în țara noastră etc.

Noua rubrică tematică se va derula în perioada decembrie 2021 - martie 2022 și va avea o frecvență săptămânală, fiind transmisă atât pe Fluxul Documentare, cât și pe site-ul www.agerpres.ro.


AGERPRES își îndeplineşte în continuare misiunea de a informa prompt, corect şi obiectiv, oferind presei din România și de peste hotare posibilitatea de a se conecta în permanență la materiale jurnalistice echidistante și corecte, precum și la proiecte editoriale speciale.

Despre AGERPRES

Istoria Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES începe la 27 martie 1889, când P. P. Carp, ministru de Externe la acea dată, semnează actul de naştere a Agenţiei Telegrafice a României, care difuza în ţară un „serviciu exact şi rapid al tuturor ştirilor de interes general sau special”. La mai puţin de o lună, Agenţia Telegrafică a României şi-a început efectiv activitatea, odată cu expedierea primei „telegrame”, pe 11 aprilie. Din 1921, Agenţia Naţională de Presă a avut o transmisie neîntreruptă de ştiri şi informaţii. În cei 132 de ani de activitate, AGERPRES şi-a menţinut rolul de a fi principala sursă de informare pentru cetăţenii şi instituţiile din ţară, dar şi cea mai importantă sursă de ştiri despre România, în exterior. AGERPRES își indeplinește misiunea de a informa prompt, corect și obiectiv și, totodată, din 1889, Agenția Națională de Presă scrie istorie în fiecare zi. AGERPRES a primit în luna iunie 2019, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Elisabeta, statutul de Furnizor al Casei Regale a României. AGERPRES mulțumește cititorilor și partenerilor pentru încredere!

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro