Propunerea este de acordare a stimulentului în valoare de cel mult 600 de lei, proporțional cu norma didactică, în anul 2022. Cererile se pot depune până în 20 ianuarie.

Potrivit România TV,  cadrele didactice din Alba Iulia vor primi un stimulent financiar în valoare de cel mult 600 de lei.


Propunerea este pentru aplicare de anul viitor. Cu acești bani, cadrele didactice ar urma să poată achita tarifele pentru participare la cursuri de perfecționare, ar putea cumpăra carte școlară, laptopuri, tablete, licențe software sau alte materiale necesare activității de predare.

Stimulentul este în valoare de cel mult 600 de lei, proporțional cu norma didactică, în anul 2022.

Potrivit proiectului, cererile vor putea fi depuse până în 20 ianuarie, la unitățile de învățământ aparținătoare. Acestea le aprobă și le transmit către primărie până în 31 ianuarie.

Beneficiarul va pune la dispoziția unității de învățământ documente justificatoare privind cum a utilizat suma alocată.

Inițiatorii proiectului susțin că ”odată cu venirea pandemiei și înghețarea majorării salariilor profesorilor, cadrele didactice au fost nevoite să se descurce cu resursele de care dispun pentru a garanta un serviciu educațional de calitate”.

De asemenea, ”există mulți profesori care, din venituri proprii, achiziționează cărți, laptopuri sau alte materiale didactice necesare asigurării bunei predări”.

În Alba Iulia sunt 21 de unități de învățământ preuniversitare cu personalitate juridică și 1.104 cadre didactice, scrie alba24.ro.

Majorare de 4% pentru profesori, dascălii aşteptau un stimulent financiar de 16%

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, le-a transmis profesorilor, care au protestat în fața Guvernului pentru măririle salariale promise și amânate doi ani, că mărirea de doar 4% este „ceea ce s-a putut în acest moment” și că „s-a început recuperarea”.

 

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro