Vacanța de iarnă a elevilor a stârniot mari nemulțumiri în rândul părinților. În acest moment vacanța este de aproximativ o săptămână. Asociațiile de părinți consideră că este o perioadă foarte scurtă și că vacanța de iarnă ar trebui să fie de două săptămâni, ca până acum.

Astfel, asociațiile de părinți solicită ferm Ministrului Educației prelungirea vacanței de iarnă până la data de 9 ianuarie 2022. 


Părinții cer prelungirea vacanței până pe 9 ianuarie pentru toți elevii, inclusiv cei de liceu și cei de la școlile profesionale.

Părinții au inițiat o petiție prin care cer prelungirea vacanței de iarnă până pe data de 9 ianuarie. În petiție susțin că data de 3 ianuarie pentru începerea școlii este nepotrivită iar perioada de odihnă este mult prea scurtă. Ei aduc în sprijinul lor Convenția asupra Drepturilor Copilului care spune că fiecare copil are dreptul la odihnă și la timp liber. 

Părinții mai spun că există familii în care un copil este în ciclul gimnazial iar celălalt în cel primar. Conform Ordinului actual de ministru aceștia ar avea vacanței diferite ceea ce îngreunează planificarea activităților în familie. 

Totodată, părinții susțin că, în luna octombrie, elevilor le-a fost impusă o vacanță de 2 săptămâni iar acest lucru a avut ca efect modificarea structurii semestrului și realizarea activităților de evaluare în perioada sărbătorilor de iarnă care, în loc să fie pentru odihnă, s-a transformat într-o perioadă de stres. 

Petiția inițiată de părinți a fost semnată deja de peste 43.000 de mii de oameni. 

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro