Un bărbat din Suceava a sunat la 112 după ce tatăl său în vârstă de 54 de ani, în stare de ebrietate a devenit agresiv și i-a amenințat familia cu un cuțit. Imediat un echipaj de poliție s-a deplasat la fața locului, unde l-a găsit pe bărbatul agresiv în stare de ebrietate, cu un cuțit în mână. Acesta a devenit recalcitrant și a început să amenințe agenții, îndreptându-se cu arma spre ei. 

Însă din greșeală, polițiștii l-au împușcat chiar pe fiul acestuia, cel care îi chemase.

”La data de 19.12.2021, în jurul orei 21:15 un bărbat de 29 de ani din comuna Preutești a sesizat prin SNUAU 112 faptul că tatăl său în vârstă de 54 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice se manifestă agresiv la adresa sa și a soției sale.

Patrula de poliție s-a deplasat operativ la adresa indicată, polițiștii fiind întâmpinați ostentativ de către bărbatul de 54 de ani cu un cuțit în mână. I s-a solicitat bărbatului să arunce cuțitul însă acesta nu s-a conformat și s-a îndreptat amenințător spre polițiști.

A fost executata somația legală și un foc de avertisment în plan vertical, după care, întrucât agresorul se îndrepta către polițiști, s-au executat focuri de armă asupra sa, fiind rănit în zona unui membru inferior.

În dinamică acțiunii un proiectil a ricoșat și în direcția bărbatului de 29 de ani, atingându-l superficial în zona omoplatului.

Au fost solicitate echipaje medicale pentru evaluarea celor doi, fără ca aceștia să prezinte leziuni care să le pună viața în pericol.

În urma intervenției agresorul a fost imobilizat și dezarmat de cuțit.

Activitățile sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz atât sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie cât și cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj.

De asemenea, sub coordonarea unității de parchet se efectuează și cercetări din oficiu si sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului și asigurării cadrului procedural legal al utilizării armamentului din dotare”, se arată în comunicatul poliției. 

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro