Mai multe trenuri de persoane au fost oprite în câmp unde au staționat minute bune și mii de angajați CFR din toată țara protestează în aceste momente.

Este grevă de amploare la CFR Călători. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că autoritățile le-au înghețat salariile, care ar fi trebuit să crească din ianuarie 2022. Întârzierile trenurilor au ajuns deja la zeci de minute din cauza acestei greve.

Legea le-ar fi adus angajaților CFR venituri mai mari.

Guvernanții au motivat înghețarea salariilor prin explicația că nu doresc să crească și mai mult deficitul bugetar. Toate veniturile au fost înghețate la stat, în afară de cele ale profesorilor și ale personalului auxiliar din sistemul medical.

Angajații CFR Călători au dat un ultimatum, până în ora 10:00, ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, să le spună de ce nu mai intră în vigoare această lege, pe care angajații o așteptau de foarte mulți ani. 

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro