Joi seară, adolescentul în vârstă de 15 ani a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă, după ce alături de un alt băiat în vârstă de 13 ani au aprins un foc în parcarea unui bloc de locuințe. Focul a cuprins mașinile și 36 dintre acestea au fost grav avariate.

Ulterior focul s-a extins afectând 35 de apartamente din bloc. 250 de persoane au fost evacuate de urgență în haine de casă, dintre care 70 de copii.


Băiatul a recunoscut că a dat foc unor recipiente pe care le-ar fi găsit în parcarea subterană a blocului, fără să ştie ce conţin acestea. Potrivit expertizei medico-legale psihiatrice efectuate, adolescentul avea discernământ în momentul provocării incendiului.

”În urma cercetărilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, 2 minori, de 13 şi 15 ani, au fost identificaţi şi conduşi la sediul Poliţiei pentru audieri.

În urma probatoriului administrat, minorul în vârstă de 15 ani a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă, urmând ca în cursul zilei de mâine, 17 decembrie a.c., să fie prezentat unei comisii în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru stabilirea discernământului”, a transmis, joi, IPJ.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro